Renault Clio: Meerdere waarschuwingslampjes gaan branden bij hard accelereren

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5DCI

Ik heb sinds een aantal maanden het probleem dat, als ik het gaspedaal flink intrap, er 3 waarschuwingslampjes gaan branden: STOP, het motormanagementlampje en het gloeispiraallampje. Dit gebeurt ook meestal alleen in de 4de of 5de versnelling... en dus ALLEEN bij flink accelereren. De meldingen duren ook maar een paar seconden en houden op als ik het gas een beetje loslaat. Verder reageert alles normaal en lijkt er niks aan de hand te zijn... alleen is het gewoon erg irritant, dat geknipper van die lampjes in je gezicht! Kan dit te maken hebben met de sensor die stand van het gaspedaal checkt en doorgeeft aan de computer? Zo ja... duur grapje om te vervangen? Zo nee... wat kan het dan zijn?? Alvast bedankt!

jantheeven

Geplaatst door jantheeven (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Eerst maar eens de computer laten uitlezen door de dealer. Dan weet je in welke hoek je moet zoeken.
Zonder de foutcodes is het zoeken naar een naald in een hooiberg.

jantheeven (0), 14 jaar geleden

Ok... bedankt. Niemand toch stiekem een idee of dit al eens eerder gezien?

Hendrik4290 (0) PRO, 14 jaar geleden

Heb je het brandstoffilter recent nog vervangen? Ik heb een eerste indruk dat hij niet voldoende diesel krijgt waardoor de gewenste inspuitdruk niet gehaald wordt.

jantheeven (0), 14 jaar geleden

Yep... pas geleden toevallig nog vervangen bij grote beurt... hij deed het daarvoor al... en daarna nog steeds

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

En? Al laten uitlezen?

jantheeven (0), 14 jaar geleden

Nee... nog steeds geen tijd voor gehad :-(

jantheeven (0), 14 jaar geleden

Vorige week is het probleem verholpen.... dieselpomp was stuk; leverde nog maar veel te weinig druk. Auto startte op een gegeven moment ook helemaal niet meer; daarom moest ik 'm écht naar de garage brengen. Duur grapje... :(

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.