Renault Grand Scenic: centrale vergrendeling handsfree

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dci

Dag, met Rien. De knopjes doen het op alle vier de deuren niet meer, dus alleen nog op de achterklep. De sensoren om te openen doen het nu plotseling niet meer aan de rechterkant van de auto. Links dus nog wel. Is dit toeval , Is alles gewoon stuk of kan dit nog een andere oorzaak hebben? gr. Rien.

nihuni00

Geplaatst door nihuni00 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

sjaak r (0) PRO, 14 jaar geleden

Bij dit systeem kan het zijn dat er 1 sensor of knopje stuk is waardoor hij het hele systeem in de war schopt.
Als je hem laat uitlezen kan je meestal zien in welke deur de fout zit.
Je kan ook deur voor deur uitschakelen om te kijken in welke deur het zit. hiermee bedoel ik dat je de verbindingsstekker per deur eens los haalt om die deur buiten te sluiten.
Maar het zou best zo kunnen zijn dat je meerdere problemen hebt, dan is uitlezen laten het beste,

nihuni00 (0), 14 jaar geleden

Sjaak, dank je. Om de stekkers los te maken moet ik zeker eerst de bekleding losmaken? Dat nu plotseling de openingssensoren rechts het niet meer doen heeft toch niets te maken met de sluitknopjes? Kan dit water zijn? Ik heb al eens gelezen dat er een kabelboom zou zitten onder de linkervoorstoel en dat je hieraan moet rommelen. Ik kan deze niet zo goed vinden, misschien omdat hier ook mijn c-d wisselaar zit. Ik durf het ook eerljk gezegd niet zo goed. Heb je hier ervaring mee of is dit onzin en moet ik hier niet aan beginnen. gr. Rien.

sjaak r (0) PRO, 14 jaar geleden

Nee die stekkers zitten in de deurstijl die kan je zo los halen. even clipje indrukken en dan de hendel over halen.
De beruchte stekker die onder de stoel zit die kan wel eens vol water zitten maaar meestal heb je dan meer problemen.
Die stekker zit onder de bekleding.

nihuni00 (0), 14 jaar geleden

Bedankt Sjaak, heb de vier stekkers losgehaald en zien er keurig uit, geen corrosie, heb er wat mee gerommeld,maar helaas geen resultaat. Dus dan toch maar naar de dealer om uit te lezen denk ik .

sjaak r (0) PRO, 14 jaar geleden

Ja dat is het handigst denk ik.
Maar ik bedoelde eigenlijk dat je de stekker 1 voor 1 moest loshalen om te kijken of het systeem dan wel werkt.
Met andere woorden je haalt de stekker van de linker voordeur los en gaat dan kijken of het systeem op de rest vande deuren wel werkt.
Is het dan goed dan zit je probleem lv.
Zo niet dan de volgende loshalen bv rv en dan lv weer vast maken dan weer het systeem testen enz.

nihuni00 (0), 14 jaar geleden

Sjaak, ik heb het nu gedaan zoals je hebt beschreven. Bij rechtsvoor loshalen deed rechtsachter het knopje het met een vertraging van ong. 20 sec. na linksvoor los deed het knopje van rechtsvoor het. Bij de anderen geen resultaat. Na alles weer aangesloten te hebben nog even hetzelfde resultaat. Na 5 minutem weer helemaal niets meer. Overigens geven de sensoren aan de rechterkant nog steeds geen teken van leven. Deze zijn er beiden een paar dagen geleden plotseling mee gestopt. De knopjes aan de linkerkant doen het overigens al een helde tijd niet meer en kwamen helaas nu ook niet tot leven. Conclusie : sluiten alleen achterklep en openen beiden linkerkant. Zit het probleem misschien verder dan de stekkers in de deuren ? gr. Rien.

sjaak r (0) PRO, 14 jaar geleden

Nee probleem zit hem eigenlijk altijd in de sensoren of knoppen.
Alleen bij dit systeem is het helaas zo dat 1 verkeerd werkende onderdeel het hele systeem KAN plat leggen.
Het beste is dan maar te laten uitlezen zodat de monteur in de parameters van de clip kan kijken welke sensoren en of knopjes storen.

nihuni00 (0), 14 jaar geleden

Oke, zal hem laten uitlezen. Ik doe dit maar beter tegelijk met de beurt. Ik laat het t.z.t even weten .Nog bedankt, gr. Rien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.