Renault Laguna: centrale vergrendeling met de a.b. EN portier werkt niet meer

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 RT uitvoering

hallo allemaal,

ik zit met een vreemd probleem. mijn vader heeft al een tijdje een Laguna. sinds een aantal weken werkt de centrale vergrendeling niet meer met de a.b. , ook niet de reserve sleutel.
mijn vader heeft me verteld dat ie al een lange tijd last heeft van waterdruppels die precies op de plaats van de sensor van de a.b. uit het plafond komen. hij heeft toen uit veiligheid de sensor verwijderd om te voorkomen dat de sensor stuk zou gaan door vochtschade. ik heb de print goed bekeken en er lichte vochtvlekken op aangetroffen, ik heb de print goed schoongemaakt en solderingen gecontroleerd op sluitingen en aanslag ( ben namelijk electronica monteur van beroep) en de sensor weer terug geplaatst. helaas er gebeurt helemaal niets. verder viel het hem ook op dat het portierslot (bestuurderskant) wel open en dicht kan maar dat de c.v. op het slot ook niet meer werkt.
ik heb de zekeringen gecontroleerd en die zijn goed, het rare is dat de knoppen, voor de vergrendeling, op de middenconsole WEL werken ?
zelf vermoed ik dat de antenne op het dak niet goed afsluit , door versleten rubbertje of zo, waardoor er water naar binnen kan komen.
heb dit probleem ook gehad toen ik net mijn huidige megane had gekocht. kwestie van antenne verwijderen en rubbertje schoonmaken en antenne weer goed plaatsen en goed vast aandraaien.

wie weet wat er aan de hand is met de c.v. ? is de sensor gewoon defect geraakt ? of moet de a.b. misschien door een reset opnieuw aangemeld worden of zo ? hoe kun je ook al weer de a.b. aanmelden ?
ik heb het probleem ook gehad met mijn reserve sleutel , dealer had 'm opnieuw aangemeld op de c.v. d.m.v.
een knoppen combinatie indrukken in de auto ?

versace1

Geplaatst door versace1 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

AS1 (105), 17 jaar geleden

Ik heb ook een Laguna van 1994 en ook al eens lekkage gehad bij de antennevoet. Ik heb dat opgelost met siliconenkit.
De werking van de ab ben ik niet bekend mee behalve dat het infrarood is en dat het bereik triest is...
Mocht je de ab niet meer aan de praat krijgen probeer dan eens via de onderdelenlijn een gebruikte te vinden.

ksie (0) PRO, 17 jaar geleden

Antenne demonteren en met kit monteren.De sleutels kun je opnieuw laten inlezen bij de dealer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.