Renault Laguna: ben de 1e en 2e versnelling kwijt

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900

Ik ben de eerste en tweede versnelling kwijt van mijn auto.
Wie heeft hier ervaring mee ,kan er een stangetje of een kogelkopje
van het schakelmechaniste los zitten .

vriendelijke groet Bert Auto Equip

www.auto-equip.nl

Geplaatst door www.auto-equip.nl (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

8je (0) PRO, 17 jaar geleden

Kabel op versnellingsbak gebroken of uit de klem geschoten. Nieuwe kabel wordt compleet met versn. pook geleverd. Prijs valt mee.

www.auto-equip.nl (0), 17 jaar geleden

Hallo Bert
Als er een nieuwe pook met kabel in moet ,is dat eenvoudig zelf te doen .
Weet je wat een pook met kabel kost.
Als ik de bescherminghoes in de auto er afhaal ,kan ik dan bij de kabel komen.

vr gr Bert

8je (0) PRO, 17 jaar geleden

Zonder hefbrug of smeerput valt dit niet mee. De kabels zitten aan de pook vast, en de unit waar de pook vast inzit wordt naar beneden toe gedemonteerd. Hiervoor moet de uitlaat en hitteschild losgehaald worden. Je kan de pook dus niet omhoog trekken.
De prijs weet ik niet precies, maar ik dacht zo rond de 80 euro.
Voor de zekerheid kan je nog even onder de motorkap kijken. Als je schuin onder de accu de kabel met aan het uiteinde een draadeind m8 los ziet liggen, dan kan je de kabel weer vast maken aan de klem die aan het uitwendige schakelmechaniek v.d. bak vastzit. Dit is tevens de afstelling van je pook. Vroeg of laat zal dit echter weer losgaan, maar je bent dan voorlopig gered.
Gr Bert

timhoeks (0) PRO, 17 jaar geleden

Ho Ho!! is dit niet gewoon een kwestie van dat het pasbusje uit de gaffel is gelopen. Komt namelijk stik vaak voor! links aan de zijkant van de bak zit dat gaffeltje, als daar flinke speling op zit licht het paspennetje er uit. nieuwe er in en klaar is kees. ik pak meestal een langere die ik aan beide kanten wat opstuik. kan ie er niet meer uit! laat wel ff weten of het zo was aub.

sjaak r (0) PRO, 17 jaar geleden

Idd zou eerst Tim zijn voorbeeld maar volgen. Als je geluk hebt ligt het pennetje nog op je onderplaat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.