Renault Laguna: Klapperen in voortrein

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0t

De auto klappert in de voortrein wanneer je over een kleine oneffenheid rijd zoals een putdeksel.Wanneer je over klinkers rijdt heeft hij dit geklapper niet.Je kunt het ook enigzins in het stuur voelen.Subframe zit vast,draagarmen zijn goed,stabilisator stangen zijn goed.Verder geen speling in de voorwiel ophanging te voelen.Heeft iemand ervaring met dit probleem?Het is net of de schokbrekers een vrije slag hebben,of dat de bovenschotels ruimte hebben.Maar dan zou hij het ook op ander slecht wegdek moeten hebben.Wie heeft dit eerder bij de hand gehad?

Geplaatst door

Sander10757 (0)
badge

al 20 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

fusee kogels is een grote kwaal bij die dingen. en als je het duidelijk int stuur kunt voelen zou je de stuurkogels verdenken. De binnenste willen nogal eens gaan. geluid is toch best moeilijk, iedere keer weer iets anders!

timhoeks 0
badge

17 jaar

Draagarmen zijn goed,dus daarmee ook de fuseekogels,verder alles al gecontroleerd op speling e.d .Het gekke is ook dat het geluid zich alleen voordoet bij lage snelheid.Zo rond de 10 km/h.

Sander10757 0
badge

17 jaar

zijn het niet gewoon de schokbrekers zelf? verder kan de rechter (kap open linker) motorsteun ook weleens rare geluiden veroorzaken. moet je ff rondje rijden met die koperachtige steun met twee rubbers erin er tussenuit.

timhoeks 0
badge

17 jaar

Dat was ook mijn vraag,of iemand ervaring heeft met defecte schokbrekers bij een Laguna van dit type.Ik weet dat die motorsteun rare geluiden kan veroorzaken,maar dit klinkt anders.Het is wel het proberen waard dat wel.

Sander10757 0
badge

17 jaar

Heb je de schokdempers al nagetrokken?
Deze zitten wel eens los aan de bovenzijde namelijk.dus de centrale moer ervan.

patrick_r 0
badge

17 jaar

Dat ze los kunnen zitten is mij niet bekend,maar ga morgen zeker ff kijken.Vast bedankt.

Sander10757 0
badge

17 jaar

wat dacht je van binnenste spoorst kogels die geven ook een duidelijke rammel hoor
zeker bij langzaam rijden

limp 0
badge

17 jaar

Niet lullig bedoelt hoor,maar in mijn eerste bericht staat dat er geen speling op de voorwiel ophanging te voelen is.

Sander10757 0
badge

17 jaar

ook niet op je stuurhuis einden daar zit namelijk altijd speling al bij de eerste km
en dit bedoel ik ook niet lullig
je schrijft ook dat het enigzins in het stuur te voelen is
vandaar toch deze invulling

limp 0
badge

17 jaar

Nergens speling.Ik ga morgen aan de gang.

Sander10757 0
badge

17 jaar

dan zou ik me inderdaad consentreren op de motorsteun rv
je kunt hem ook iets anders vast zetten dan kun je controleren of het geluid verschild

limp 0
badge

17 jaar

ik slijp altijd die lipjes aan de zijkant eraf. maar heb het ook al meerdere malen meegemaakt dat het in steun zelf zat. als je de mogelijkheid hebt hem van een andere lagunoo over te zetten zou ik dat ff doen.

timhoeks 0
badge

17 jaar

de hoezen van de buitenste kogels gaan altijd stuk, en dan de buitenste fuseekogel, speling is soms niet te voelen met het stuur in rechtuitstand, probeer eens met stuur scheef en dan hard aan wiel trekken. Schokdempers heb ik nog niet meegemaakt.

w_vahl 0
badge

17 jaar

Het gekke van dit probleem is dat als ik rechtuit over drempels rijd je dan niks hoort,maar zowel bij een bocht naar links of rechts je het wel hoort.Of ik de auto dan in de vrij laat uitrollen of in de versn hou maakt niks uit.Motorsteun??Het geluid lijkt van links weg te komen.

Sander10757 0
badge

17 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.