Renault Clio: Centrale vergrending Clio functioneert niet

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Ik heb zaterdag een Renault Clio 1.4 RT uit 1998 aangeschaft. De auto is geleverd met 1 sleutel met afstandbediening. De auto gaat echter niet open met de afstandbediening. Bij het drukken van het knopje brandt het lampje op de afstandbediening niet. Er is al geprobeerd met een nieuwe batterij maar dit hielp niet.
Aantal vragen hierover:
1. Wat zou dit kunnen zijn? Kunnen we hier zelf iets aan doen?
2. Wanneer ik de auto openmaak met de sleutel gaat het slot van de bijrijder niet automatisch open, zou dit wel moeten gebeuren via de centrale vergrendeling of zou dit alleen met de afstandbediening zo functioneren?
3. Hoeveel zou het gaan kosten wanneer de sleutel bijvoorbeeld vervangen moet worden?

Alvast bedankt voor de reacties.

thasentinel

Geplaatst door thasentinel (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

biged1971 (0) PRO, 16 jaar geleden

heb je een mobieltje met een camera? zo ja zet hem aan hou de sleutel ervoor en kijk op je mobieltje of je iets ziet een blauwe knipper als je de sleutel indrukt.
als dit niet zo is dan kun je de sleutel uit elkaar halen en dan zul je moeten kijken of het oogje voor infrarood los zit anders vast solderen.

misschien dat je de batterij er niet op de goede manier erin hebt gedaan probeer hem om te draaien.
anders zou je de sleutel opnieuw kunnen laten inleren bij de dealer.

alleen met de afstandsbediening op de sleutel gaat alles open.

sleutel kost rond de 100 a 150 euro geloof ik.

thasentinel (0), 14 jaar geleden

Hallo,

Toch een extern setje gekocht (SPY Europe), hierbij hoe we dit aangesloten hebben, links staat kleur van het externe kastje:
-Wit op roze (centrale vergrendelingsknop) = sluiten
-Wit-zwart op grijs (centrale vergrendelingsknop) = openen
-Zwart geaard
-Geel geaard
-Geel-zwart geaard
-Rood autoradio afgetapt
-Bruin voor gevarenlichten moeten we nog iets voor bedenken, aftakken bij gevarenlichtenknop lukte nog niet.

Aantal tips bij het aansluiten:
-Verwissel rood en zwart niet met elkaar, dan ploft het kastje, duur rookwolkje
-Wanneer je centrale deurvergrendelingsknop hebt gebruikt om te openen of te sluiten moet je daarna paar keer openen en sluiten op afstandbediening drukken, communiceren niet zo lekker met elkaar. In ons geval dachten we dus ten onrechte dat we iets niet goed hadden aangesloten
-Niet helemaal duidelijk waardoor het is gekomen, maar toen alles aangesloten was startte de auto niet meer, lampje van de startonderbreker knipperde heel snel, uiteindelijk (ook mede dankzij ANWB) tot de conclusie gekomen dat de zekering van de startvergrendeling kapot was gegaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.