Renault Clio: Clio 1.4 16v Benzine

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v

Deze Clio hapert soms te starten. staronderbreker lampje gaat dan snel knipperen en start dan niet. (motor draait niet rond). na enkele keren proberen te starten gaat de motor wel rond maar slaat niet aan. ( lampje brand dan continu ) Ik weet dat dit te maken heeft met startonderbreker, contact sleutel of ontvanger van sleutelcode. De vraag is hoe ik dit het beste kan oplossen of opnieuw kan inlezen. Nu los ik het probleem tijdelijk op, door met sleutel op de contactstand de accuklem voor 5 min los te koppelen en daarna weer vast te zetten. start dan weer normaal maar het probleem komt onverwachts weer terug. Wie heeft hiervoor een oplossing.

placroix

Geplaatst door placroix (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Profundo Autoservice (0) PRO, 10 jaar geleden

Je kan het beste de auto even laten uitlezen, dat scheelt vaak een hoop zoekwerk

RPJdeWeert (0), 10 jaar geleden

Vreemd, de startonderbreker schakelt de brandstofpomp en de inspuiting uit, niet de startmotor. Bij actieve startonderbreker gaat je startmotor gewoon rond, echter slaat de motor niet aan omdat hij geen brandstof krijgt. Hoe is het gesteld met de accu/ accuklemmen?

Profundo Autoservice (0) PRO, 10 jaar geleden

Is bij renault normaal dat je hem wel rond kan gooien maar niet kan starten.
doen ze allemaal.

placroix (0), 10 jaar geleden

Nu is de ferquentie dat het probleem zich voordoet meer geworden. Wel vreemd dat dit niet elke keer het geval is. als ik de sleutel op cantactstand draai zie ik al of hij wil starten of niet. eerst gaat lampje aan en na 4 sec uit, dan start hij zonder storing, als contact aan gezet wordt en het lampje gaat snel knipperen dan gaat de startmotor niet. als contact aan gezet wordt en het lampje gaat na 4 sec NIET uit dan gaat de starter wel rond maar de motor slaat niet aan. mij lijkt dit een probleem met de ontvanger ring om het contaktslot die de sleutelcode moet lezen. Wat denken jullie? En Peter," kunnen ze bij Renault deze hystorie uitlezen, m.a.w. worden deze foutcodes CQ gegevens opgeslagen in de ECU. Alvast bedankt voor jullie snelle reactie. PS Het betreft een Clio model bouwjaar 2002

Heino4267 (230), 10 jaar geleden

Je zit dus met een repeterende, maar wel reproduceerbare storing.
Je kunt dan gissen of in het wilde weg onderdelen gaan vervangen (zoals de uitleesring, die het gewoon doet), óf je laat het live uitlezen mb.v. een laptop, zodat je live ziet wat er fout gaat.
Daarna is het erg eenvoudig om gericht naar de storing te zoeken (als dat dan nog nodig is, wellicht staat de oorzaak keihard vermeld).

Profundo Autoservice (0) PRO, 10 jaar geleden

ik blijf even bij uitlezen.
Een auto van 2002 registreert fouten goed genoeg om duidelijkheid te scheppen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.