Renault Clio: Clio 1.4 start na wat langer stilstaan zeer moeizaam

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Clio 1.4 start na stilstand van enkele weken (vakantie) zeer moeizaam.
Moet dan langdurig starten en gas geven dan om de motor te starten. Duidelijke benzine lucht dan.
Als de motor een maal loopt verder geen problemen.
Normaal gesproken wordt de auto regelmatig gebruikt. Staat ook dan wel eens enkele dagen stil en start dan zonder problemen.
Het heeft iets met de brandstof voorziening te maken, maar heb geen idee in welke richting ik moet zoeken. Vervuiling o.i.d?

FredK

Geplaatst door FredK (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

als je benzine ruikt denk ik eerder aan een onstekings kwestie geen goede vonk aan de bougie

FredK (0), 12 jaar geleden

Ok Jan, heb je enig idee wat dan het verband is met langer stilstaan en wat dan de beste manier is om te bepalen wat de exacte oorzaak is?
Heb niet zo vaak vakantie dat hij steeds weken stil staat (helaas :-) )

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

Hoe klinkt het starttoerental als je start? iets hoger dan normaal? Dan verdenk ik de klepstoters die leeg staan.

FredK (0), 12 jaar geleden

Hoi Maarten, ik heb er niet specifiek op gelet. Zoals ik al zei gebeurd het alleen als de auto een tijdje stil heeft gestaan (1 week bijvoorbeeld).
Maar nu ik er over nadenk, zou het inderdaad wel eens kunnen dat het starttoerental wat hoger is. Ik vond hem in ieder geval wel makkelijk rondgaan. Ik heb eerlijk gezegd weinig referentie, omdat mijn vrouw er altijd in rijd.
Mocht dit de oorzaak zijn, betekent dit dan revisie of zijn er andere mogelijkheden, zoals andere olie oid (nu volgens mij 10W40)? En alles kan natuurlijk, maar is dit niet erg snel na 60.000km?

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

als je zeker weet dat het aan de klepstoters ligt zou ik me daar niet zo druk over maken. Gewoon de auto wat vaker laten draaien...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.