Renault clio: Renault Clio (Elektronische storing)

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Beste kenners en forum leden,

Vorig jaar oktober heb ik een renault clio autentique 1.2 gekocht, bouwjaar 2001. Sinds een maand of 2 geeft hij tijdens het rijden soms een eltronische storing aan. Dan kan ik geen gas meer geven, maar de auto blijft wel stationair rijden. Ik kan ook gewoon schakelen, als ik hem in z'n twee zet gaat hij ongeveer 30 km per uur, is z'n 3 zo'n 40 km per uur en zo voort. Hij rijdt wel maximaal ongeveer 80 km per uur.
Vorige week naar de garage gegaan, daar is de sensor van het gaspedaal vervangen en volgens de monteur zou het nu verholpen moeten zijn. Maar wat gebeurt er weer? Ik rijd weer een eind en hij geeft weer die elektronische storing aan en doet precies hetzelfde als voorheen.
Ik moet de garage nog bellen om te zeggen dat dit weer gebeurt, maar ik lees ook veel op internet dat dit een veelvoorkomend probleem is bij clio's van dit bouwjaar. Nu is mijn vraag aan jullie: iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn?
Ik hoor het heel graag!

Groetjes Janneke

kajanneke

Geplaatst door kajanneke (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

stekker van het gaspedaal geeft nog wel eens problemen

kajanneke (0), 12 jaar geleden

Hallo renaultmonteurtje,

Bedankt voor je reactie! Hoe is dit te verhelpen?

Groetjes Janneke

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

ik ken de exacte foutcode niet, maar op het gaspedaal zit een stekker, die moet vervangen worden. de oude dient er afgeknipt te worden, en de nieuwe op de bestaande draden gesoldeerd worden.

kajanneke (0), 12 jaar geleden

En komt dit probleem niet aan het licht als die sensor bij het gaspedaal vernieuwd is? Of kijkt een monteur niet naar dit stekkertje?

kajanneke (0), 12 jaar geleden

Ik heb namelijk zojuist de monteur aan de lijn gehad, die zegt kom maar terug dan lees ik hem opnieuw uit en dan kijk ik dan weer wat er aan de hand is. Leuk en aardig allemaal, maar daar komen ook weer kosten bij kijken!

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

tja, het lampje kan ook om een andere reden branden, de motor zit in een "limping home" modus, op deze manier kun je nog naar huis, maar daar houdt het ook mee op, de auto zal gewoon aan de testkast moeten en kijken welke foutcodes aanwezig zijn

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.