Renault Clio: Startonderbreking Renault Clio

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 16V

Ik heb sinds ongeveer twee maanden een probleem met mijn startonderbreking. Heb mijn Clio in februari tweede hands gekocht (van de eerste eigenaar) en heb deze in het begin prima kunnen gebruiken. Het lampje van mijn startonderbreking begon opeens spontaan te flikkeren bij het insteken van de sleutel in het contact. Gevolg hiervan was dat de auto niet reageerde. Na een aantal keren auto vergrendelen of de sleutel uit te nemen en weer in te steken was het probleem in het begin opgelost. Dit probleem deed (en doet) zich niet structureel voor. Ik heb het ook geprobeerd met de reservesleutel, en deze geeft hetzelfde probleem.

Auto 4 weken geleden naar de garage gebracht, deze hebben twee uur gekeken en geven aan dat ze hebben kunnen zien dat het niet in de bedrading zit. Waar het wel in zit hebben ze niet kunnen achterhalen, ze hebben de accu losgekoppeld en na 15 minuten weer de klemmen er op gezet (harde reset?). Hierna heeft de auto het 1,5 week prima gedaan. Nu gaf hij echter weer een knipperend lampje en slaat dan met geen mogelijkheid aan. Sleutel eruit en weer erin, en dan start hij weer)

Soms na 20 keer aan/uit gaat lampje uit, maar springt de auto niet aan. Startmotor lijkt te draaien maar slaat na twee seconden af. Uiteindelijk na een uur wachten en proberen springt de auto spontaan aan, en kan het dan ook 1,5 week prima blijven doen. Dit probleem heeft zich inmiddels een keer of 5 voor gedaan.

Zoals jullie begrijpen heb ik nog geen structurele oplossing. Vandaag garage weer gebeld. Er zijn 3 opties over: eerste is vervangen van de sleutel (€160, lijkt me niet de oplossing aangezien reservesleutel zelfde probleem geeft). Tweede is vervangen van de decoderring (€240), laatste is vervangen van de decoder ( €450). Ze weten zelf ook geen advies te geven aangezien ze geen idee hebben welke van deze drie de oplossing zal zijn.

Ik zou dan ook graag jullie mening willen horen, het niet kunnen vertrouwen op het starten van de auto wordt nu wel heel erg vervelend.

Enriqoo

Geplaatst door Enriqoo (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Heino4267 (225), 12 jaar geleden

Als het niet starten zo vaak gebeurt, kan de dealer toch met de Clip (= laptop aangesloten op de autocomputer) live zien wat er in de auto gebeurt als de sleutel niet wordt herkend?

Enriqoo (0), 12 jaar geleden

Dealer heeft aangegeven dat het probleem zich niet heeft voorgedaan toen mijn auto daar op de laptop was aangesloten. Probleem komt inderdaad vaak voor, maar zoals je altijd zult zien niet als de auto in de garage is...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.