Renault Clio: clio II abs probleem

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5 dci

Ik heb een probleem met mijn abs bij lage snelheden grijpt deze in bij licht remmen en boven de 60 km/u krijg ik een abs storing op het dashbord. ik heb alle sensoren gemeten en de waarde die meette kwam ver boven de 3 a 4 mega ohm uit voor zover ik weet zijn de sensoren meestal rond de 1,2 kilo ohm dus heb ik ze allemaal vervangen alleen vergeten de nieuwe sensoren te meten voor het plaatsen maar na een korte proefrit kwan de abs storing weer terug heb toen de sensoren weer gemeten en wederom een waarde van in de mega ohm. Nu ben ik naar een kennis gegaan met een diagnose tool en daar kwam uit dat de sensor rechts voor niet goed zou zijn. is er iemand die me kan vertellen of ik een denk fout maak mbt de sensoren. het rare is dus dat de waardes van de sensoren niet lijken te kloppen maar bij een lage snelheid grijpt de abs wel in en het lijkt ook op het rechter voorwiel ik heb de abs ring en het wiel op afwijkingen gecontroleerd en lijkt in orde geen speling of defect abs ring.

Wie weet raad

litho72

Geplaatst door litho72 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Kun je ook live data uitlezen? Ga dan een stukje rijden en kijk naar de snelheden die de verschillende wielen afgeven.
Blijft er 1-tje nul? Dan bedrading controleren.
Zie je rare snelheden? Dan afstand sensor/gever controleren.

dupl-u-10864-5dd148752b675+witpet (0), 13 jaar geleden

Check ook even de bandenmaten, of ze allen gelijk zijn. Heb een dergelijk probleem meegemaakt met een verkeerde maat band aan een kant.
groet,
Jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.