Renault Clio: clio start niet

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1200

Hallo,

Het gaat hier om een renault clio van 2000 1.2 benzine. Motor start wel na de batterij een half uurtje afgehangen te hebben
Laat ik hem dan warm draaien, leg ik hem dan stil en probeer ik na een half uur , 3 uur of hele dag nog eens wil hij niet meer aanslaan.
Als hij dan niet aanslaat geeft hij geen vonk aan de bougie's maar heb toch 12V aan pin 3 op de stekker van de bobine. Had al gedacht om krukassensor te vervangen want dit zou een veelvoorkomend probleem zijn maar deze ziet er vrij nieuw uit.
Klant denkt dat deze enkele maanden geleden vervangen is geweest maar hier is geen bewijs van. Ook is er ook ooit een nieuwe sleutel ingelezen geweest samen met antidiefstalring? Misschien hebben deze laatste 2 er iets mee te maken.

Lukasl

Geplaatst door Lukasl (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

C.Jonker (0) PRO, 13 jaar geleden

ja je noemt meerdere dingen die het kunnen zijn.
Auto uitlezen op moment van de storing zou in dit geval het beste zijn.
Als krukassensor geen info geeft aan ECU zal ie ook zeker niet starten, je hebt wel spanning op bobine maar deze krijgt geen signaal dat er daadwerkelijk word gestart.

Lukasl (0), 13 jaar geleden

Ik heb deze proberen uit te lezen maar hij kon geen connectie maken. Zijn deze wagens uitgerust met obd2 of eobd ?
Ook heb ik de weerstand gemeten van de krukassensor 230ohm, zoals autodata voorschrijft.

arjankempeneers (0) PRO, 13 jaar geleden

Kijk eens of er soms veel slijpsel aan de sensor zit. Kan ook invloed hebben

Lukasl (0), 13 jaar geleden

Die heb ik ook al zuiver gemaakt, had er geen effect op..

Lukasl (0), 13 jaar geleden

Het feit dat hij van de eerste keer terug aanslaat na het terug aanhangen van de batterij moet er toch iets mee te maken hebben hé?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.