Renault Clio: Clio valt uit onder rijden en slaat weer aan

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 16V

Hallo,

Ik heb sinds 6 maanden een clio uit 2003 met 160.000 op de teller.
Vorige maand heb ik een geheel nieuw gasklephuis laten plaatsen want die was stuk gegaan.

Nou heb ik het probleem dat zodra ik (redelijk snel) optrek in de 4e/5e versnelling de auto ineens stil valt, de toerenteller helemaal zakt naar 0, en hij na ongeveer 1 seconde weer aanslaat en weer normaal doorrijdt. Echter brand tijdens deze éné seconde het oranje motorlampje (deze gaat weer uit zodra hij weer 'aan slaat') maar het rode STOP-lampje en het rode motorlampje met STOP erin blijft wel gewoon branden wanneer de auto weer is 'aangeslaan'.

Ik heb dit nou ongeveer 20x al gehad (onder andere op de snelweg een aantal x) en dit is niet fijn. Meestal zet ik hem in de vrij, zet ik de auto uit en start ik hem weer en dan brand er géén lampje meer. Eén keer ben ik doorgereden met de brandende stop lampjes en na ongeveer 20 sec viel de auto langzaam stil! Ik gaf vol gas in de 4e versnelling maar hij wou niet meer. Geschakeld naar de 5e versnelling en hij doet weer normaal.

Mijn plaatselijke garage-dealer weet ook geen raad meer met mijn toch al "Probleem"-clio!

Er stonden 2 foutmeldingen in de chip en één ervan was geloof ik iets met "circuit rempedaal"... Deze foutmeldingen stonden er voor dit probleem nooit in, dus in mijn ogen zijn ze wel verantwoordelijk voor dit probleem.

Wie o wie heeft dit eerder meegemaakt??

cliomaster

Geplaatst door cliomaster (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Exacte foutmeldingen zouden wel helpen om iets te kunnen zeggen.
Als die meldingen er vroeger niet waren zul je ze moeten laten repareren.
Als de lokale garage het niet weet, zit je aan de dealer vast.

Cakir1984 (0), 13 jaar geleden

Mensen graag een reactie indien het opgelost is. heb het zelfde probleem met mijn 1.5 dci uit 2003.
heb de anwb erbij geroepen en kon geen foutmeldingen vinden...

Bas_petiet (0) PRO, 13 jaar geleden

Hebben ze de stekker van het gasklephuis ook mee vervangen, of is het probleem al opgelost? Cakir1984: Jou probleem komt niet overheen, omdat het een andere auto is , en omdat het een diesel is. Open een eigen topic en wellicht krijg je een oplossing. 1 advies laat de auto eerst bij een Renaultdealer uitlezen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.