Renault Clio: Clio 1.9TDI , 2001, start niet (soms)

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Gloeibougies (alle 4) vervangen. Start meteen, maar soms helemal niet aan de praat te krijgen. Ook al ,is ie warm.
Dus waarschijnlijk niet de gloeibougies. Wel zag ik laast een rood lampje in de dashboard naast "STOP" kniperen als ik de sleutel draai . Ik heb geen gebruikershandleiding dus weet niet wat deze lampje betekend.

Francis3120

Geplaatst door Francis3120 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

renault-monteur (0) PRO, 13 jaar geleden

rond rood ledje?

Francis3120 (0), 13 jaar geleden

Ja een klein rood ledje. Ben achter gekomen dat het is met de sleutel te maken heeft. Blijkbaar zit een "chip" in de sleutel. Dus nu is de vraag, hoe kan de "chiperkenning" uitschakelen ?

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

heb je de reserve sleutel al geprobeerd? als een sleutel niet/niet meer ingeleerd is,geeft de auto de startblokkering niet vrij. auto is wel te starten met een noodcode in dat geval,te verkrijgen bij de dealer...

Francis3120 (0), 13 jaar geleden

de reserve sleutel doet het. Maar straks doen ze beiden niet meer. Kan je de startblokkering uitschakelen en if yes hoe ?

Heino4267 (255), 13 jaar geleden

Dan moet je een nieuwe, tweede sleutel bijbestellen bij de dealer en laten inleren, ondertussen doorrijden met de reserve sleutel.
Alternatief is om de defecte sleutel te laten repareren: zie http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Als de enige overblijvende sleutel defect is, kan je geen nieuwe sleutel laten inleren, daar is tenminste 1 werkende sleutel voor nodig....

renault-monteur (0) PRO, 13 jaar geleden

niet waar maar het beste is om niet w8ten tot het te laat is

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.