Renault 0: Clio verslikt zich bij snel optrekken

Hallo, ik heb een trickie vraagje:

mijn Clio heeft zowel koud als warm last van een soort verslikken van de motor als je stevig optrekt vanuit stationair. Het verslikken gebeurt direct als je bij het optrekken vanuit stilstand, dus laag toerental, "te snel" gas geeft, alsof de motor niet genoeg benzine of vonk krijgt. Uitgebeeld: normaal is vrrrrrroem, nu is het af en toe vr.prt.rrrrrroem doortrekken. Heel listig.

Bij net iets rustiger optrekken heb ik nergens last van, trekt ie als een bezetene. Als de motor eenmaal op toeren is bij doorschakelen naar hogere versnellingen heb ik er ook geen last meer van.

Stationair lijkt ie af en toe over te slaan (plofjes in de uitlaat), beetje gas geven >1200 rpm loopt ie weer normaal.

Het inhouden lijkt op alle cilinders te zijn (helemaal zeker weet ik dat niet, dus als iemand nog tips heeft om hier achter te komen?)

Wat ik allemaal al geprobeerd heb: uitlezen: gaf geen storing, onstekingsmodule uitgewisseld: hielp niet , bougiekabels gecontroleerd en ok, bougies vervangen, stappenmotor gereinigd en lijkt ok, BDP sensor vervangen, distri vervangen, compressie ok, injectiecleaner gebruikt zonder resultaat, tank Shell Vpower zonder resultaat

Nu kreeg ik als tip het extern laten reinigen van de injectoren, maar kan het wellicht ook aan de benzine druk liggen of natuurlijk een andere oorzaak?

thanks, Wouter

wouternaaijkens

Geplaatst door wouternaaijkens (0) , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

S&W (0) PRO, 16 jaar geleden

Hoi, een beetje meer info kan geen kwaad denk ik.
Of ik moet er overheen lezen, maar met alleen clio komen we niet zo ver denk ik.

Bouwjaar en cilinder inhoud zou een hoop schelen denk ik.

Gr.

wouternaaijkens (0), 16 jaar geleden

Ha, daar is blijkbaar wat misgegaan met invoeren...

Gaat om een Clio 2.0 16V uit 2000

gr Wouter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 0 of stel zelf een nieuwe vraag.