Renault Clio: Start slecht, slaat vaak af.

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400 sport, E7J

Ik blijf bezig met deze auto...

Symptomen:
- auto start slecht, gaat wel rond, slaat alleen aan met gasgeven;
- motor loopt onregelmatig;
- motor loopt laag stationair (koud 400 tpm.);
- bij plotselinge terugloop toerental (koppeling intrappen bij remmen) slaat de motor af (vooral bij koude motor, soms ook bij een warme...);
- als ik dan de koppeling op laat komen als de auto nog vaart heeft slaat de motor vaak weer aan;
- sterke benzinelucht uit de uitlaat;
- auto houdt in bij gasgeven.

Ik heb gecontroleerd of de motor valse lucht aanzuigt, niet het geval, de temperatuursensor is al vervangen, probleem blijft, gasklep ziet er schoon uit.
Aangezien de auto inhoud bij gasgeven (bijvoorbeeld uit een bocht optrekken in z'n drie, wat voorheen altijd goed kon) denk ik aan het inspuitventiel. Aan de andere kant lijkt het mengsel te rijk. Zelfs na een rit van een uur komt er nog witte rook uit de uitlaat bij veel gasgeven.

Voordat ik nou allerlei onderdelen ga vervangen, heeft iemand enig idee wat het kan zijn?

Alvast bedankt,

Wouter

wedelman

Geplaatst door wedelman (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

hennep (0), 16 jaar geleden

stappenmotor en gasklephuis reinigen probeer eens met een fles compleet brandstofsysteem reiniger is ong 15 tot 20 euro en reinigt alles in een keer.dit doe je in de tank voordat je hem voltankt.want lijkt me dat het blok gewoon vies is van binnen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.