Renault Clio: clio wil niet meer starten

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine

Na een week te zijn ziek geweest (auto heeft stilgestaan) heb ik zaterdag de auto maar eens sneeuwvrij gemaakt en geprobeerd of ie nog wilde starten: geen probleem, startte meteen in één keer goed.
Vanochtend wil k naar mijn werk gaan: auto start niet. Ik hoor wel iets lopen (startmotor?) maar hij slaat met geen mogelijkheid aan.
Na diverse pogingen heb ik uit ellende de bus maar gepakt waardoor ik 1,5 uur later op mijn werk was.
Ik wil nu zometeen proberen of ik hem gestart krijg, en zo ja een stuk ermee te gaan rijden (zaterdag niet gedaan toen ik hem startte.)
De accu kan het mijns inziens niet zijn, tenminste kan die mijns inziens niet aan vervanging toe zijn, deze heb ik pas een jaar.

Ik hoor graag van jullie wat ik nu zelf kan doen zometeen als ik ga proberen te starten.

Please snel een reactie, waarvoor dank!!

nadiensche

Geplaatst door nadiensche (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Nooit een auto na 1 week "maar zo even starten" om te kijken of deze het doet en dat stil zetten. Dat geeft bijna altijd ellende.
Als nu de auto het wel doet, meteen een flink stuk gaan rijden. Geen 3 km maar 30 km.

Heino4267 (230), 14 jaar geleden

Op de startmotor zit een schuivend tandwiel (de "Bendix"). Als dit vast zit (bv. door vuil in de spiebanen), draait de startmotor wel, maar neemt hij de motor niet mee doordat de bendix niet in de starterkrans op het vliegwiel pakt. Volgens jouw beschrijving zou dit bij jou het geval kunnen zijn: Als je start hoor je wel de startmotor draaien, maar "je motor gaat niet meedraaien". Als dit zo is, moet je de startmotor uitbouwen en de spiebanen schoonmaken met kruipolie. Als je dat definitief wil oplossen moet je een revisie-startmotor plaatsen.

jan5047 (0) PRO, 14 jaar geleden

Gewoon doorstarten of aanslepen de kleppen worden niet bediend klepstoters vol olie komt veel voor bij even starten en daarna gelijk uitzetten
succes verzekerd jan (startmotor heeft er niks mee te maken)

nadiensche (0), 14 jaar geleden

Heb gisteravond een tijdje geprobeerd met doorstarten, en na veel gepiel heb ik hem eindelijk aan het starten gekregen. Flink stuk gereden: probleemloos. Hartelijk dank voor jullie snelle reacties hier altijd!!!Top!
Oja, en ik zal niet meer 'even kijken of ie start na lang stilstaan en 'm dan weer uitzetten'!

jan5047 (0) PRO, 14 jaar geleden

Graag gedaan daar zijn we hier voor
gr jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.