Renault Twingo 2006: code radio renault

Bouwjaar: 2006

Ik heb de accu van mijn twingo uit 97 vervangen. Nu doet de originele renault radio het niet meer. Ik heb inmiddels begrepen dat de code voor de radio door de dealer kan worden ingevoerd, dit kost echter 10-15 euro! Dat is die oude radio me eigenlijk niet meer waard. Ik heb twee vragen:
1. Is het mogelijk deze code op een andere manier te verkrijgen, weet iemand misschien een 'truc'?
2. Is het opgelost als ik er een nieuwe radio inzet? (dus een nieuwe kopen en dan zelf inbouwen) Of zit het echt in het systeem en niet in de radio?

ronaldstolk

Geplaatst door ronaldstolk (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

erik2855 (0), 18 jaar geleden

antw 1: is volgens mij niet te kraken
antw 2: de code zit in de radio en een nieuwe radio is altijd duurder dan 10-15 euro !!

jimjim (0), 18 jaar geleden

Ronald, voor 1 : niet te kraken
Voor 2: elke radio die je zo los koopt past, even controleren of de connector in de auto dezelfdeis als die op de radio, anders een verloopkabeltje ertussen.
Bij aanschaf nieuwe radio: let erop dat het frontje afneembaar is en doe dat ook altijd, een ruit is zo ingeslagen
Succes Jim

EvT (0), 18 jaar geleden

Als je weet wat de dealer is waar de auto oorspronkelijk is afgeleverd, zou je ze kunnen bellen (of je dealer laten doen ;-) om de code op te vragen. Die hebben ze vast wel in hun systeem staan. Ze horen hem niet aan jan en alleman te geven, maar aan een collegadealer (ook al kennne ze hem niet) gaat dat meestal wel. Anders met behulp van wat gegevens/nummers over de auto.
Het is natuurlijk schandalig dat ze hiervoor geld, en dan zoveel, vragen. Maar ik zou er wel op staan dat je zelf de code krijgt, niet dat hij er voor je wordt in gezet. Het is gewoon een onderdeel van de radio. Stel je voor dat je een auto koopt, maar de sleutel er niet bij krijgt. Voor 10 - 15 euro wil de dealer dan elke ochtend je deur wel openen... haha

ronaldstolk (0), 18 jaar geleden

Is inderdaad opgelost met een nieuwe code. Allemaal bedankt voor de reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.