Renault Twingo: remmen blijven hangen

Bouwjaar: 1994

Hallo techneuten onder ons.
Mijn vriendin heeft een Renault Twingo uit 1994 en rijdt er met veel plezier in.
Allen het probleem is dat de voorwielen erg heet worden, en wel zo heet, dat je je hand niet meer op de band kan leggen.
Toen ik er een proefrit mee maakte, constateerde ik dat hij bij lage snelheid automatisch afremd, vooral wanneer je bijna stilstaat, stopt hij vanzelf, waarbij de motor uiteraard blijf draaien.
Mijn conclusie is dat de remmen blijven hangen, en daarbij komt, dat als je het rempedaal maar een milimeter aanraakt, de wagen sterk remt zonder dat je druk op het rempedaal uitoefend.
Hij is vorig jaar September voor de APK keuring geweest en daarvoor was er niets aan de hand.
Wat zou hiervan de oorzaak kunnen zijn en kan ik het zelf verhelpen?...ik bezit wel enige kennis van auto's maar die gaat niet zo ver...
Alle suggesties zijn zeer welkom..vast enorm bedankt.

Richard Konings capelle aan den IJssel

Richard9632

Geplaatst door Richard9632 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Ebber (0) PRO, 18 jaar geleden

Oorzaak, gewoon losmaken en goed schoonmaken en opschuren. Dan goed invetten en terugzetten. Dit is waarschijnlijk slecht gebeurd toen ze gemonteerd werden!

Erwin2907 (0), 18 jaar geleden

Dat je remmen niet "lossen" kan meerdere oorzaken hebben. Ik heb met een renault 19 gehad dat de remblokken niet goed meer losten doordat de remklauwgeleiders niet spoepel meer gingen. Dit kun je controleren door de remklauw los te nemen en te controleren of dit allemaal nog soepel gaat. Het is wat Ebber zegt: Demonteren en alles controleren op gangbaarheid. Ook kan de remcilinder op het eind van zijn slag wat stroever gaan. Zijn de remblokken ver versleten?

Richard9632 (0), 18 jaar geleden

hartelijk dank voor jullie tips, het bleek een verkeerd gemonteerde set remklauwen te zijn ( zie mijn mail van eerder op deze avond) die door de garage ( BOVAG ) gemold zijn of zoiets.Het kost ons dan ook 375 euro voor een nieuwe set remschijven, remklauwen en blokken waar we erg kwaad over zijn en dus ook niet meer bij deze knoeier in onderhoud geven.
Vandaag 8 Februari kunnen we hem weer ophalen, en zodra hij voor de deur staat ga ik hem optillen en kijken of het wel daadwerkelijk goed gemonteerd is.
Nogmaals hartelijk dank voor jullie reactie Erwin en Ebbe.
Groeten van Richard Könings

Richard9632 (0), 18 jaar geleden

Beste techneuten...na vandaag de Renualt te hebben opgehaald, bleek het de hoofdremcilinder te zijn, en niet de remklauwen zoals we eerder dachten, echter heeft deze garage de nieuwe overbodige remklauwen laten zitten, zodat wij ze moeten betalen, a 140 euro per stuk ex.btw....en wij zijn het daar niet mee eens, dus dit muisje heeft nog een staartje.
Groeten Richard

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.