Renault Espace: compressieverlies

Bouwjaar: 1997

Er is een behoorlijk compressieverlies geconstateerd bij mijn espace bij de 2de cilinder van links. Hij haalt een compressie tussen de 9 en 10 bar terwijl de andere cilinders op 14 zitten.
Bij inspectie met draaiende motor is er niet een duidelijk lek en hij verbruikt ook niet echt olie. Waarschijnlijk is het dus een kapotte klep. Hoe los ik dit het beste op?

sven11222

Geplaatst door sven11222 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Waarom heb je de compressie laten meten?

Laat de klepspeling eerst maar eens controleren. Zo dramatisch laag is de waarde vd 2e cilinder nou ook weer niet!!

sven11222 (0), 18 jaar geleden

De compressie is gemeten door een franse dealer toen ik tijdens mijn vakantie een probleem had met een lekkage bij de benzinetank. Ik had het helemaal niet gevraagd.
Ik zal inderdaad eens laten kijken naar de klepspeling.
Dank voor je advies.

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Deze motoren zitten normaal tussen de 10 en 12 bar dus ik heb mijn vraagtekens bij de gemeten 14 bar. Ik krijg het idee dat ze je gewoon geld uit je zak probeerden te kloppen!

Is de klepspeling goed en draaid de motor mooi rustig stationair; dan is er niks aan de hand.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.