Renault Laguna: condensor vervangen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v

Hallo

Ik wil een condensor vervangen van deze renault laguna, kan ik de leidingen zo los maken of moet ik eerst het systeem laten leegmaken. de condensor is gesneuveld door steenslag. Wat moet ik doen met de filterdroger is het echt noodzakelijk deze te vervangen.

alvast bedankt voor de reactie

will33

Geplaatst door will33 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

claesset (0), 17 jaar geleden

Dit is een groot risico
Je moet zeker zijn dat ie lek is.
AC vloeistof zie je niet en hoor je niet.
Als ie leeggelopen is is bijvullen genoeg.
Als ie lek is zou ik ook de filterdroger vervangen, meestal krijg je anders geen garanties. En meestal is meer kapot met een lek.
Maar dit is eigenlijk wel specialistisch werk.. Zeker als er nog vloeistof inzit.

Erwin2907 (0), 17 jaar geleden

Volgens mij kun je het gewoon zelf doen en dan de droger meevervangen. Wel systeem laten vacumeren (vocht eruit) en opnieuw laten vullen (koelmiddel + olie) en rijden maar. Ik heb het laten doen maar toen ik de rekening zag had ik spijt. (500 eur)

will33 (0), 17 jaar geleden

De condensor hebben we inmiddels zelf vervangen en opnieuw laten afvullen en de airco werkt weer naar behoren, bedankt voor de reacties. de condensor koste iets van 140 euro en het afvullen ook zoiets.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.