Renault Grand Scénic 2007: Controleer inspuiting

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K9K P7, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 78

Op de terugreis vanuit Oostenrijk met een kleine caravan twee meldingen:
1-controleer inspuiting
2-controleer regelaar

Nu kan ik gewoon starten en rijden maar de ventilator draait continue en naast de meldingen brandt ook SERVICE.
In het verleden is het luchtfilter en de map-sensor vervangen.
Gisteravond het ik het luchtfilter vervangen (zat potdicht) en de sensor met remreiniger vetvrij gemaakt. De meldingen blijven echter en ook de ventilator blijft draaien.
Weet iemand raad?

visscher.cj@gmx.com

Geplaatst door visscher.cj@gmx.com , lid sinds 4 weken geleden

2 Reacties

harry4203 PRO, 4 weken geleden

Ik zou em toch eerst eens uitlezen voordat je vanalles lostrekt en vervangt voor een zoekrichting. ook zul je de fout moeten wissen met een tester mocht het luchtfilter de oorzaak zijn(wat ik niet geloof, maar toch). Het lampje kan ook vanzelf uitgaan na 30 tot 40 motorstarts mits de ecu de storing niet meer ziet.

    Via OBD heb ik hem ook uitgelezen: P0651. En gewist. SERVICE, controleer inspuiting blijft terugkomen. Weet jij meer te vertellen over P0651? - visscher.cj@gmx.com, 4 weken geleden

harry4203 PRO, 4 weken geleden

T zou mooier zijn om em met renault tester uit te lezen, deze geeft miss een iets specifiekere omschrijving. dit is een foutmelding op de referentiespanning op een sensor, waarschijnlijk veroorzaakt door ergens een slecht contact of een defecte sensor. ecu zou ook nog kunnen, maar dat is het laatste waar je aan moet denken. in jou geval is blijkbaar de storing permanent aanwezig, dus dat zou het zoeken wel iets makkelijker kunnen maken. je kunt de stekker op de aircodruksensor een losnemen en kijken of je de storing kunt wissen. ook de stekker op de gasklep en de mapsensor eens goed nazien(klemkracht stekkerverbinding ed)

    Begrijp ik het goed? -aircodruksensor losmaken en starten -stekker glasklep losmaken en starten (moet ik wel ff zoeken waar deze zit) -mapsensor checken - visscher.cj@gmx.com, 4 weken geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Grand Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.