Renault Scénic 2009: Automatenbak

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: K4M C8, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 82

Vorig jaar is de automaat gereviseerd omdat de auto in de noodloop ging. De elektrokleppen zijn vervangen. Helaas heb ik nu bij het afremmen soms dat de automaat schokt. Vreemd genoeg gebeurd het eigenlijk niet zo vaak maar is wel super irritant. Volgens mijn garage heeft het met het toerental van de motor te maken. Kent iemand dit probleem en is er een oplossing voor.

Hermi

Geplaatst door Hermi , lid sinds 4 jaar geleden

6 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 maand geleden

Kan vervuiling zijn bv.
Laat de motor en bak eens diep uitlezen bij een goede dealer.
Op de reparatie zit , als het nog geen jaar geleden is , nog garantie neem ik aan .
Wat zegt diegene die de bak heeft gereviseerd ?

Hermi, 1 maand geleden

De revisie van de bak is bij de Renault dealer gedaan en ik ga morgen toch weer eens vragen om de auto uit te lezen.
Twee weken geleden vonden ze geen probleem in de automaat.

Hermi, 1 maand geleden

Overigens is de revisie in mei 2021 uit gevoerd

kaleido 1 PRO, 1 maand geleden

Oké misschien is nieuwe software een optie.

harry4203 PRO, 1 maand geleden

Waarschijnlijk is de bak niet gereviseerd, maar is het schakelbrein gedemonteerd en zijn er 2 regelventielen vervangen die zeer vaak defect raken. er kan echter nog wel meer defect aan de bak, dus opnieuw uitlezen is iig een must. Ook zitten er nog veel meer ventielen in het schakelbrein die eigenlijk op een testbank gecontroleerd horen te worden en eventueel afgesteld/hersteld. Ik weet natuurlijk niet precies wat er gedaan is, maar ik denk dat je een reparatie van een 300 tot500 euro hebt gehad. a;s dat zo is, is het iig geen revisie.

Hermi, 1 maand geleden

Hallo Harry, ik weet niet de kosten zijn geweest omdat ik de garage voor de keus heb gesteld om de auto in orde te maken. Deze liep namelijk al in noodloop toen ik naar huis reed met de auto.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.