Renault CLIO: Cruise control

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: F4R 57, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 132

Hallo,
Bij mijn clio 2 rs ph3 182 heb ik een probleem met mijn cruise control. Als ik onder het rijden de snelheid wil verminderen via de minknop van de cruise control wordt de snelheid juist verhoogd. Hij geeft dit ook aan. Het verhogen van de snelheid gaat wel goed gewoon via de plusknop. Iemand een idee? Alvast bedankt.

Groet,
Jos

Josrs182

Geplaatst door Josrs182 (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

viper_ren (0) PRO, 4 jaar geleden

Schakelaar op het stuur is mijn eerste gedacht

Heino4267 (110), 4 jaar geleden

Ja: alle schakelaars op het stuur m.b.t. cruisecontrol werken maar over een kabel met daarin tweéé draadjes: elke schakelaar activeert een weerstand over die kabel met een bepaalde weerstandswaarde. De computer ziet aan de weerstandswaarde welke schakelaar werd ingedrukt en reageert overeenkomstig.

De reden dat de schakelaars nu dit gedrag vertonen is met grote waarschijnlijkheid vervuiling: het demonteren van de rubberpads van de schakelaarunit in het stuurwiel en het inwendig schoonmaken ervan verhelpt het euvel (voor een tijdje). Dit is geen moeilijk karwei, mits je zorgvuldig werkt met de accu losgemaakt, want je moet bij de airbag zijn.
Het zomaar op goed geluk inspuiten van die schakelaars helpt niet, omdat de contactpunten binnenin zitten.

En daarna moet je natuurlijk de radiocode hebben en invoeren en de ramen opnieuw inleren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.