Renault Modus: cruise control modus slaat uit bij dimlicht

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hoi allemaal,

Ik heb een modus uit 2004.

Sinds enige tijd heb ik er last van als ik op de snelweg rij met een snelheid van ca 100 km/h op de cruise dat bij het gebruik van mijn rechter richtingaanwijzer de cruise controle er af vliegt, links is geen probleem. Heel irritant en ik vermoedde eerst dat er wat mis was met de hendel van de richtingaanwijzer.

Nu kwam ik er ook achter dat als ik snel rij, bijvoorbeeld 120 of 130 het probleem niet opduikt. Dan kan ik gewoon knipperen.

Afgelopen weekend kwam ik er achter dat als ik mijn dimlicht uitschakel ik ook bij 100 km/h gewoon mijn cruise control blijft werken. Heb ook andere apparaten uit gedaan (opladers, airco, radio) maar dat lijkt geen effect te hebben.

Iemand enig idee?

kaaskopje

Geplaatst door kaaskopje (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Modus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

Ik denk dat je bij je achterlichten moet gaan zoeken. Mogelijk slechte aarde.
Stroom zoekt de makkelijkste weg en dat kan via de remlichten zijn. Daardoor denkt de cruise control dat je remt en gaat er dan af.

kaaskopje (0), 8 jaar geleden

Thanks voor je antwoord! Je zegt dus eigenlijk open schroeven, kijken op sluiting / roest en anders de (rem)lampjes even vervangen?

8je (0) PRO, 8 jaar geleden

Heb je een trekhaak? Dan denk ik dat er vocht in zit waardoor er sluiting naar het remlicht gemaakt wordt.

kaaskopje (0), 8 jaar geleden

Hoi Bert,

Nee ik heb geen trekhaak.

Thijs

Heino4267 (110), 8 jaar geleden

Maak het acherlicht open, buig de contactjes van de stekker die op de printplaat zit, bij. Als het dan nog niet is verholpen, boor je een klein gaatje in het grootste spoor (massaspoor) op de printplaat van het ahcerlicht en je maakt met een stuk draad en een boutje/moertje naar de carrosserie een nieuwe extra massaverbinding.

kaaskopje (0), 8 jaar geleden

Beste allemaal,

Gisteren ben ik aan de slag gegaan met mijn modusje. Bij het controleren van mijn verlichting bleek mijn remlicht te alteneren met mijn richtingaanwijzer. Heb mijn achterlichten vervangen en alle contactjes aangeduwd, toen waren alle problemen verholpen!

Bedankt!!!

Heino4267 (110), 8 jaar geleden

Ok, de oorzaak was dus een slechte massa van je achterlicht en dat heb je verholpen door de contactdruk van de stekkercontacten te herstellen.
Als he terugkomt, moet je aan de andere door mij genoemde oplossing denken, dan ben je er definitief vanaf.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Modus of stel zelf een nieuwe vraag.