Renault Scenic: Cruise control scenic

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo,
Ik ben sinds kort in het bezit van een Scenic Bussinesline uit 2008.
Prima auto, niet op aan te merken, alleen de Cruisecontrol werk in mijn ogen een beetje vreemd.
Als ik de cruisecontrol gebruik kan ik de snelheid met 2km per keer omhoog pulzen, alleen bij 100km gaat de snelheid plots naar 104, vanaf 104 gaat de snelheid weer met 2km per puls omhoog (omlaag idem).
Ik heb dit aangekaart bij de dealer, maar hij zegt dat er niets aan te doen is en dat dit bij alle auto's van dit type voorkomt.
Ik ben eigenlijk wel benieuwd of hier werkelijk niets aan te doen is, en ik dit "fenomeen" als normaal moet beschouwen.
Alvast bedankt voor uw reacties.

Mvrgr,

Johan

blauwvinger

Geplaatst door blauwvinger (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Safrane10698 (0), 11 jaar geleden

Ja zijn meer modellen met dat soort rariteiten. Is gewoon een programmeer foutje.

blauwvinger (0), 11 jaar geleden

Bedankt voor jou reactie.

Laat Renault een programmeer foutje zomaar voor wat het is, en voorziet er gewoon de hele serie auto's mee...
Ik zal toch niet de eerste zijn die het opvalt?

Mvrgr,

Johan

Safrane10698 (0), 11 jaar geleden

Nee je bent zeker niet de eerst. En de laguna had het ook. De mijne weer niet, maar sommige modellen wel. Ik denk gewoon een bepaalde serie geweest ofzo. Alhoewel de jouwe is uit 2008....

Ramjod (0) PRO, 11 jaar geleden

Dat is comform .
zit in de software en is niets aan te doen.

zafira2.2dti (0), 11 jaar geleden

Hey Blauwvinger, mijn Scenic (2004) doet het soms ook, niet altijd er is geen pijl op te trekken, ook bij 50 doet hij heel vaak 48 naar 52 en de 50 slaat dan over, gewoon mee leren leven denk ik dan maar, want waarom zal je 102 willen rijden???

blauwvinger (0), 11 jaar geleden

Ja, waarom zou ik 102 willen rijden? Blijkbaar worstelt Renault ook met die vraag en heeft besloten dat hun klanten met een Scenic dat niet moeten doen...

Heino4267 (240), 11 jaar geleden

Bij de Vel Satis kan je geen 52 rijden, alleen 50 of 54. Voor de rest kan je elke snelheid boven de 30 km/uur per 2 km instellen. Bij navraag is dat bij alle Vel Satissen zo. Mijn eigen conclusie is altijd geweest dat je door dat systeem wordt gewaarschuwd: je rijdt bewust 50 of je rijdt bewust harder (bewust in de zin dat je de bekeuring accepteert). Met 100 km/uur zou je dezelfde redenering van toepassing kunnen verklaren.

zafira2.2dti (0), 11 jaar geleden

Hey Hein, dat is nu juist het rare, de ene keer doettie het wel en de andere keer weer niet, het is dus niet met voor bedachte rade gedaan. Maar voor mij is het geen enkel probleem hoor. Het is alleen raar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.