Renault Scenic: Ineens zwaar sturen RX4

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo,
Reed vanmiddag op een parkeerterrein scherpe bochten te maken met mijn RX4 om te controleren of ik ook een kapotte aandrijfas kon bespeuren, niet het geval. Ineens hoorde ik een licht gebonk en de auto begon zwaar te sturen, net of viel de stuurbekrachtiging uit. Heb hem op brug gezet en kon zo niets ontdekken. De pomp poelie draait gewoon en er zit olie in het reservoir. Iemand hier ervaring mee.
M.vr.gr.

Jelle60

Geplaatst door Jelle60 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Ramjod (0) PRO, 11 jaar geleden

Drukken gaan meten.

Kan pomp inwendig zijn of stuurhuis inwendig.

Jelle60 (0), 11 jaar geleden

[quote=Ramjod]Drukken gaan meten.

Kan pomp inwendig zijn of stuurhuis inwendig.[/quote]
Heb geen drukmeter. Kan ik de werking van de pomp ook controleren door de retourslang los te nemen, deze in een opvangbak hangen. Dan de motor starten en kijken of hij olie rondpompt? Want als de pomp defect is pompt hij ook niet rond.

Ramjod (0) PRO, 11 jaar geleden

De pomp moet een druk leveren van +/- 90bar.
deze kun je alleen controleren met een drukmeter.

Jelle60 (0), 11 jaar geleden

Pomp was voelbaar (draaiend aan de as) niet in orde. Pomp vernieuwd, systeem doorgespoeld en een inline filter in de retourleiding geplaatst. Stuur draait weer als vanouds.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.