Renault 0: cruise control valt uit tijdens rijden (Laguna II-hatchback) bj.

Als ik de cruise control inschakel via de knoppen aan het stuur is er niets aan de hand, en zie ik de snelheidsregelaar indicatie branden op mijn display en in de kilometerteller(groene indicatielampje), maar wanneer ik afrem of koppeling gebruik valt hij helemaal uit, da's logisch, behalve dat de indicatoren op het display en in de kilometerteller wel aan zouden moeten blijven staan maar deze gaan uit.
Wanneer ik hem weer wil activeren via de knoppen op het stuurwiel werkt dit niet meer, ik moet dan de schakelaar op het dasboard opnieuw uit en aan zetten om hem te activeren.

Herkent iemand dit probleem, en wat is er mis.

SPUD99

Geplaatst door SPUD99 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

biged1971 (0) PRO, 16 jaar geleden

verwijder je schakelaar en kijk eens of je hem wat stroever kan maken worden nog wel eens lam en gaan dan gemakenlijk uit, stel ook bij je rem en koppelingspendaal je druksensors opnieuw af

LagunaGrandTour (0), 16 jaar geleden

Heb hetzelfde probleem gehad.
Heb het stukje van het dashboard waar de schakelaar inzit eruit gehaald om zo de cruisecontrole schakelaar eruit te kunnen halen. Daarna de de plastic stukjes van de kleine schakelaartjes een klein beetje omhoog gebogen. Daarna alles weer terug gezet en het probleem was verholpen. Nog geen 10 min. werk en geen rekening van de dealer voor een nieuwe schakelaar.

Ben nog wel benieuwd naar het volgende;
Ik zag achter de het blokje met schakelaars nog twee connectors, 1 rode die los hing en 1 die tussen de cruise control schakelaar zit en de schakelaar van de 'stem' iemand een idee waar deze connectors voor zijn?

SPUD99 (0), 16 jaar geleden

Ok bedankt, ik ga het morgen gelijk proberen,

Biged: alleen waar zitten de druksensoren en hoe stel je die af
LGT: ik kwam idd dezelfde connectors tegen, ben ook wel benieuwd waar deze voor dienen.

LagunaGrandTour (0), 16 jaar geleden

En is het gelukt?

Is er al iemand die kan vertellen waarvoor de conectors zijn?

abc (0) PRO, 16 jaar geleden

stekkers zijn voor esp en spraakmaker als ik me niet vergis

SPUD99 (0), 16 jaar geleden

Ik ben even wezen checken bij Renault, het ligt dus duidelijk niet aan de schakelaar in dashboard en de druksenoren, maar wel het dan wel aan ligt, wist de monteur ook niet?????????

iemand anders nog ideeën

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 0 of stel zelf een nieuwe vraag.