Renault Laguna: cruise controle

Bouwjaar: 2002

Ik heb een laguna grand tour uit 2002. de laatste dagen doet de cruise controle het niet meer. Als ik wegrij doet hij het prima, maar na een tijdje kan ik hem niet meer inschakelen. De knoppen op het stuur werken nog wel want als ik omschakel naar de snelheidsbegrenzer kan ik de knoppen prima geruiken. Als ik stop de moter uit en keycard eruit en erin doet hij het weer.

Iemand een idee wat het is en hoe het op te lossen is?

LagunaGrandTour

Geplaatst door LagunaGrandTour (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan1958 (0), 16 jaar geleden

springt de schakelaar links op het dashboard soms spontaan in de midden (=uit) stand? zoja, paneeltje eruit wippen, de schakelaar eruit halen, tuimelaar voorzichtig uit draaipunt halen, de 2 metalen veertjes iets verbuigen, alles weer in elkaar zetten en als het goed is werkt 't weer

ejnn (0), 16 jaar geleden

Wat gebeurd er als je hem van de cruise control afzet en op snelheidsbegrenzer en weer op cruise control zet? Gaat het groene lampje branden? Het kan aan het bovenstaande schakelaar liggen, maar er zijn veel meer zaken die invloed hebben op de cruise controll, zoals; schakelaars op het stuur, de koppeling, remmen en gas, ABS computer en de injectie computer. Vele zaken wat het kan zijn, persoonlijk (want het kan van alles zijn) even langs de dealer om na te laten gaan wat de storing veroorzaakt, mits deze word opgeslagen in de computer. Als deze niet wordt opgeslagen in de computer heb je een probleem, het zoeken wordt een stuk moeilijker.

jan1958 (0), 16 jaar geleden

ejnn: weet ik ook ,maar wij hadden het probleem met de schakelaar, terwijl de garage er heel moeilijk over deed + we een hoop geld kwijt zouden zijn. is het de schakelaar niet, tja, dan verder zoeken.

LagunaGrandTour (0), 16 jaar geleden

Heb de schakelaar idd uitgebouwd en de kleine schakelaartjes onder de schakelaar een beetje omhoog bewogen. Net trug van een retour Oostenrijk en heeft de hele weg prima gewerkt. Dank.

Ik zag achter de het blokje met schakelaars nog twee connectors, 1 rode die los hing en 1 die tussen de cruise control schakelaar zit en de schakelaar van de 'stem' iemand een idee waar deze connectors voor zijn?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.