Renault Laguna: Cruisecontrol, standby valt uit

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 DCI

Hallo,

Sinds een paar weken valt regelmatig de standby van mijn cruisecontrol uit, het groene controlelampje valt weg en de centrale melding "Snelheidsregelaar" valt ook weg in de display (dit wordt zwart]. Op geen enkel knopje op het stuur reageert hij dan nog. Ook het opnieuw inschakelen via de "hoofdschakelaar" werkt niet. Het erge vreemde is dat als ik even rem alles wél weer werkt......?? Overigens is de cruisecontrol tijdens gebruik (dus ingeschakeld) nog nooit uitgevallen.
P.S. De "Snelheidsbegrenzer" heeft dit probleem niet en werkt altijd goed.

Ik ben zeer benieuwd naar jullie reacties!
Alvast bedankt,
Markus.

Markus40

Geplaatst door Markus40 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

De schakelaar op dashboard sneuveld regelmatig, en ook een slecht afgestelde onderbrekingsschakelaar bij de pedalen kan dit veroorzaken. Als het display bij het wegvallen "snelheidregelaar" ook geen reeds ingestelde snelheid meer aangeeft is de schakelaar op dasboard stuk.

renault-monteur (0) PRO, 14 jaar geleden

je moet even je pendaalschakelaars afstellen dit doe je door met ingetrapd pendaal aan het pootje van de sensor te trekken deze komt dan naar buiten. door de pendalen weer op te laten komen gaan ze"kraken" en worden ze afgesteld

Markus40 (0), 14 jaar geleden

Bedankt alvast voor jullie reacties, ik zal
het a.s. weekend eens uit gaan proberen!

Markus.

Markus40 (0), 14 jaar geleden

Helaas, schakelaars heb ik wat aan zitten trekken en duwen maar nog geen resultaat. Ik ga er van uit dat het de schakelaars zijn die vanaf mijn kant tegen de pendalen gemonteerd zitten?
De standby stand valt nu ook soms weg terwijl ik gewoon voor het verkeerslicht sta te wachten met ingetrapte koppeling. De eventueel ingestelde snelheid verdwijnt uit het geheugen, bij terugkomst staat er geen snelheid meer in het display. De schakelaar op het dashboard gebruik ik eigenlijk nooit, hij staat altijd "aan" kan het dan wel aan die schakelaar liggen? Omdat de storing niet constant is wordt het wel erg lastig om op te sporen.....

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

Ja juist als de snelheid uit geheugen verdwijnt geeft dit aan dat het de schakelaar op dashboard is. Want alleen deze schakelaar haalt de snelheid uit geheugen bij alle andere schakelaars bijlft de snelheid in geheugen staan. Zou hem toch vervangen.

sgm (0), 14 jaar geleden

Heb je al eens flink met die schakelaar "geflippert"? Zeker als je de schakelaar zelden bedient, kan er corrosie optreden. Soms krijg je dat verholpen (tijdelijk) door de schakelaar een flink aantal keer te bedienen.
Als je de schakelaar los weet te halen zonder het dashboard te beschadigen, zou je er ook eens een beetje contactspray in kunnen spuiten.

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

Die schakelaar pak je zo uit het dash. Dat stukje met die drie schakelaars naast het stuur kan je zo naar je toe trekken uit het dasg. Dan kan je aan de achterzijde twee palletjes indrukken en heb je de schakellar in je handen.

Markus40 (0), 14 jaar geleden

Weer helaas, dashboard-schakelaar even vervangen voor een andere. Bij de proefrit viel de standby al weer een paar keer uit. Oude heb ik maar weer teruggeplaatst. Uit en inbouwen van de schakelaar is idd maar een klusje van een minuutje. Begin angstig te vermoeden dat het in de boordcomputer kan zitten?

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

Ik denk dat die kans klein is, heb ik nog niet eerder gehoord, zou ik eerst de schakelaars aan de pedalen controleren en overnieuw afstallen. En daarna de knoppen op het stuur, deze kunnen ook nog weleens sneuvelen.

Markus40 (0), 14 jaar geleden

Ik denk dat ik de auto maar een keer aan de computer moet laten hangen, kijken of daar iets uitkomt.
Hopelijk blijft de software wel gewoon zoals die is, anders is de tuning verdwenen....Tuning is trouwens van anderhalf jaar geleden, probleem sinds een paar maanden, dat kan het dan toch niet zijn volgens mij?

Markus40 (0), 14 jaar geleden

Eureka,

Nadat het "rommelen" en afstellen met de schakelaar van het rempedaal niet hielp (en na alle voorgaande probeersels) heb ik nog een nieuwe schakelaar (dus die bij het rempedaal) bij een Renaultgarage gekocht. Probleem opgelost!
Dank voor jullie reacties, hiermee kon ik mooi gericht gaan zoeken.
Overigens vielen de kosten ook nog mee, slechts € 17,20 voor de schakelaar.

Nogmaals bedankt (speciaal aan Safrane en Renault-monteur) groeten,
Markus.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.