Renault Laguna: lpg schakelt niet over

Bouwjaar: 1998, Brandstof: LPG, Motorcode: 2,0 liter

Na de motor en versnellingsbak vervangen te hebben vandaag voor het eerst weer gereden maar mijn groen lampje blijft knipperen en hij schakelt niet over naar lpg. Het gaat hem over een eurogas installatie. De accu is wel meer dan een maand afgekoppelt geweest. Iemand een idee

merci

elfried

Geplaatst door elfried (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

willyvan (5) PRO, 14 jaar geleden

opnieuw inlezen wil vaak helpen,anders computer (mits kabels goed aangesloten)

elfried (0), 14 jaar geleden

Heb geprobeerd opnieuw uit te lezen doch lukt niet. rode lampje knippert snel en hij gaat niet over op gas. Als ik flink wat gas geef wordt het lampje afwisselend rood en groen maar van zodra ik geen gas meer geef valt het weer terug op rood knipperen.Iets houd het tegen om over te schakelen. Het is vreemd want bij de motorwissel heb ik helemaal niet aan de lpg installatie geraakt en daarvoor werkte ie prima...

willyvan (5) PRO, 14 jaar geleden

rood komt er erfens geen signaal binnen hoogstwaarschijnlijk ,kijk aansluiting lamda zender eens na

elfried (0), 14 jaar geleden

Heb alle electrische verbindingen gecintroleerd en schoongemaakt doch niets raars tegengekomen. Toch heb ik weer leven in de brouwerij. Hij schakelt nu wel over op lpg en rijdt er goed op en trekt ook goed op maar bij gaslossen valt ie direct stil.Hij blijft dus niet stationair draaien.

willyvan (5) PRO, 14 jaar geleden

nu opnieuw inlezen de gasinstallatie dan zal het goed zijn

elfried (0), 14 jaar geleden

opnieuw geprobeerd in te lezen maar tijdens het overschakelen- dit gaat trouwens alleen maar bij veel gas geven-valt hij dus direct stil.als ik gas blijft geven dan blijft ie draaien maar niet van harte. iets zit er dus nog niet goed.

willyvan (5) PRO, 14 jaar geleden

dan moet ik auto uitlezen om het te verhelpen ben ik bang

elfried (0), 14 jaar geleden

ja ,

ik vrees het ook.
Jammer dat je zo ver weg woont. Ik woon aan de Belgische kust en weet echt niet waar er een eurogas dealer te vinden is.

Gisteren ben ik nog eens weesten rijden. Koud schakelt hij direct op gas over . Als je er goed de vaart in houdt rijdt ie prima, maar dan moet je door een dorpje en mag je maar 30km/h, dan begint het lampje ipv groen roodgroen te pinken ,als het niet te lang duurt en je kan weer gas geven wordt het weer volledig groen, zoniet gaat het uiteindelijk helemaal rood branden - en dan rij je dus weer op benzine. Overschakelen door gas te geven lukt dan ook niet meer...

willyvan (5) PRO, 14 jaar geleden

maak eens bovenste stappenmotor schoon die op verdamper zit blijft misschien plakken?

elfried (0), 14 jaar geleden

Er zitten 2 stappenmotors op. De bovenste voor het gewoon rijden , degene die in het midden zit voor het stationair toerental-voor zover ik begrepen heb.
Heb ze beide losgehad en schoongemaakt-waren echter niet vuil.
Heeft niet geholpen.
Na het rijden heb ik gemerkt dat de stationaire stappenmotor warm aanvoelt en de andere niet. Ik denk dus dat er daar iets mis is. Is er een manier om hem te testen.Of misschien wordt ie ergens tegengehouden om te schuiven?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.