Renault Laguna: Startproblemen

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel

Hallo,

Mijn laguna wil s'ochtend of als hij een lange tijd stil heeft gestaan regelmatig niet starten. De startmotor gaat niet rond maar hij trekt wel stroom, de lampjes gaan wat lager branden. Als ik dan 10 tot 15 min wacht en ik probeer het dan nog eens dan start hij wel. Als hij eenmaal heeft gestart blijft hij het de rest van de dag gewoon starten. Mijn renault garage weet niet wat het is, zij hebben de massa punten schoongemaakt maar dat helpt niet, nu willen ze de startmotor vervangen maar kunnen niet garanderen dat dat het probleem zal verhelpen. Is er iemand die dit probleem herkend en weet wat de oorzaak is?

grtn

Peter

petersl

Geplaatst door petersl (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

hennep (0), 14 jaar geleden

heb je de accu al gemeten ? moet rond 13,5 volt zitten . ik heb het met een escort gehad 1,6 benzine . heb toen ook eerst nieuwe startmotor erop gezet maar hielp niet . toen nieuwe accu want die van mij stond op 11 volt . toen was klaar . En een diesel moet een accu hebbem rond 70 ampere

petersl (0), 14 jaar geleden

De accu die er in zit is nieuw, ook door de garage geleverd dus ik ga er van uit dat ie goed is.

Bas_petiet (0) PRO, 14 jaar geleden

Warschijnlijk versleten koolborstels in je startmotor, of stof op je collector, of het stekkertje van het 12v contact is geoxideerd. Begin eerst eens met het controleren van de bekabeling en de aansluitingen.

petersl (0), 14 jaar geleden

Morgen gaat ie weer naar de garage en dan gaan ze een nieuwe startmotor plaatsen. Ze konden niet garanderen dat dat de oplossing is maar ik denk zelf dat het wel zal helpen. Ik zal het resultaat laten weten.

thanks

Peter

petersl (0), 14 jaar geleden

Gisteren is de startmotor gereviseerd, dus niet vervangen, en vanmorgen startte hij meteen. Dus het probleem is hiermee verholpen. Bedankt voor de reacties.

Peter

Sloots

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.