Renault Laguna: Spoorvorming en bandenslijtage

Bouwjaar: 2003, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8 16v

Onze Laguna had vorig jaar erg last van spoorvorming (krachten op het stuur als je over sporen of oneffenheden rijdt). In overleg met de dealer zijn toen de draagarmen voor vervangen en de rubbers achter (plus uitlijnen), de auto had 175000 gelopen. De auto reed daarna beter maar het probleem was niet helemaal opgelost. Een poosje later moesten de banden worden vervangen, en na vervanging reed de auto perfect: blijkbaar droeg de slijtage van de banden belangrijk bij aan het probleem van de spoorvorming. Nu zijn we 10000 km verder en begin ik te voelen dat hij weer meer op spoorvorming reageert, blijkbaar slijten de banden op een bepaalde manier af. Is dit een bekend probleem bij de Laguna? Wat te doen om het te voorkomen? Graag tips!

Johannes5653

Geplaatst door Johannes5653 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

De schokbrekers zouden een rol kunnen spelen in de slijtage. Vooral de achterbanden willen nog weleens verkeerd afslijten hierdoor, vraag me niet hoe het komt.

sgm (0), 14 jaar geleden

Is de auto ook goed uitgelijnd? Bandenspanning en soort banden (merk/type, load index) best van belang bij deze auto.
Wat ook een rol kan spelen is de kwaliteit van de gebruikte onderdelen. Ik heb problemen gehad met imitatie draagarmen. De auto was niet stabiel en trok naar de ene kant bij optrekken en naar de andere kant bij afremmen. Na het vervangen van de draagarmen voor originele exemplaren was het probleem over.

Bas_petiet (0) PRO, 14 jaar geleden

Controleer de buitenste stuurkogels maar eens goed!

Johannes5653 (0), 14 jaar geleden

De nieuwe draagarmen waren origineel Renault.

De stuurkogels zijn uitgebreid gecontroleerd bij het vervangen van de draagarmen. Daar zou nu theoretisch wel speling in kunnen zijn gekomen, maar die kans acht ik klein. Ik zal deze optie echter meenemen bij de volgende controle. Nog andere opties??

Bas_petiet (0) PRO, 14 jaar geleden

Zowel de voor&achtertrein goed laten controleren op slijtage punten, en goed kijken naar de bandenslijtage.

Johannes5653 (0), 14 jaar geleden

Zal ik (laten) doen, al is een flink deel van de wielophanging dus vrijwel nieuw. Maar als ik je goed begrijp is afwijkende bandenslijtage geen normaal fenomeen voor de Laguna? Ik meen me nl. uit andere bronnen te herinneren dat er bij de Laguna wel standaard sprake is van wat afwijkend bandenslijtagegedrag, i.v.m. de ontwerpkeuze van de wielsporing. En daar ben ik dus bang voor want dan is er blijkbaar niets aan te doen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.