Renault Scenic: Cruisecontrol valt uit bij vasthouden + of - toets

Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Als ik bij ingeschakelde cruisecontrol, tijdens het rijden de snelheid wil verhogen of verlagen, gaat dat met de + of - toets alleen goed als ik deze toetsjes éénmalig indruk. Zodra ik ze vast houd, om bv van 80 naar 100 km/u te gaan, dan valt de cruisecontrol uit, en geeft een defect melding.

Alleen als ik de cruisecontrol weer uit en aan doe, kan ik hem weer gebruiken.

Heeft iemand een idee wat dat kan zijn?

Misschien een firmware update of zo?

Alvast bedankt.

mvg Roel

roho1106

Geplaatst door roho1106 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Bas_petiet (0) PRO, 12 jaar geleden

Waarschijnlijk een defect in de +- schakelaar v.d cruisecontrole op het stuurwiel. Heb je de auto al uitgelezen?

roho1106 (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor je snelle reaktie. Ik heb eens geprobeerd om de toetsjes wat harder in te drukken. Dat lijkt inderdaad de oplossing te zijn. Dus de kontaktjes lijken te denderen als je ze normaal indrukt. Ik ga eens kijken of ik ze los kan halen en evt schoon kan maken.

By the way, is er voor een amateur een mogelijkheid om de geregistreerde storingen zelf uit te lezen?

Alvast bedankt!

Bas_petiet (0) PRO, 12 jaar geleden

Je kan het proberen te demonteren en de reinigen/smeren, en als dit geen effect geeft dan moet je toch een nieuwe schakelaar monteren ik dacht dat deze los te vervangen was (weet het niet meer zeker ooit is een keer gedaan) vraag het even na bij je dealer in de buurt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.