Renault TWINGO: Dagteller en klok starten op 0

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D4F A7, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 55

Ik heb sinds kort een Twingo van 2001.
Vorige week hebben er hier een nieuwe radio ingezet e ging allemaal prima. Tot vandaag. Ik draaide de sleutel in het contact en met voor het startte hoorde ik een plof uit de boxen (had ie al eerder gedaan met de oude radio) ik startte de auto en merkte dat ik geen geluid had maar me radio was wel gewoon aan.
Auto uit gezet en nogmaals gestart maar hetzelfde probleem ook werkte er geen 1 knop keer van de radio en rook ik een rare lucht en zag rook uit de radio komen.
Heb de auto gelijk uit gezet en radio er helemaal uitgehaald. Geen schade aan de draadjes te zien. Na het aansluiten van de radio deed deze niks meer.
Maar de dagteller en klok springen nu elke keer op 0 als ik start. En ook me benzinemetertje ging van 3 kwart naar halfvol.

Iemand een idee waar we het probleem moeten zoeken?

robin kramer van ginneken-1

Geplaatst door robin kramer van ginneken-1 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

sleutelaar1952 (0) PRO, 5 jaar geleden

eerst uitlezen op foutcodes, zekeringen controleren, vermoed dat de massa van het dashboard als massa voor de radio heeft gediend, radio was in ieder geval niet op juiste manier aangesloten .de originele radio die erbij hoord heeft verschillende draden die de klok kunnen beïnvloeden op de juiste manier, als deze bij n andere radio gebruikt worden kan dat vreemde problemen geven. kijk in elk geval voor de juiste draden van de radio

robin kramer van ginneken-1 (0), 5 jaar geleden

Bedankt voor je bericht.
De radio die er eerst in zat was ook niet de originele radio die erin hoorde.
Maar we gaan de zekeringen nakijken en uitlezen. En verdiepen in hoe de radio juist aangesloten kan worden.

robin kramer van ginneken-1 (0), 5 jaar geleden

Heb de zekeringen nagekeken en die van het lampje in het dak was dus kapot. Deze heb ik vervangen en de klok en dagteller doen het weer zoals het hoort.
Nu heb ik van de week de auto gewassen en merkte toen dat er water langs de vooruit in het lampje kruipt en dat dat waarschijnlijk kortsluiting heeft gemaakt.

Nu willen we de vooruit opnieuw kitten. Net welke kit kunnen we dat het best doen?

kaleido 1 (2095) PRO, 5 jaar geleden

Daar is speciale ruitenkit voor , te verkrijgen bij een automaterialen zaak.
Als er een antenne voor op je dak zit , vermoed ik eerder dat deze lekt via het voetje op het dak , dit is er meer voorkomende plek van lekkage dan de ruit.

robin kramer van ginneken-1 (0), 5 jaar geleden

De antenne zit niet op het dak. Er kwam water uit het lampje in het plafond en toen ik de behuizing eraf haalde zag ik water langs de rand van het raam. Ga ik morgen even naar brezan voor kit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.