Renault Scenic: Dakantenne

Bouwjaar: 1999

Heb een scenic (model met grote koplampen) waarbij er een ongelukje heeft plaatsgevonden met de dakantenne (wasstraat, stom ik weet het, zal het nooit meer doen !!!)
De spriet is gebroken, maar die zal wel los te krijgen zijn.
Waar ik me zorgen over maak is het blokje waar de spriet in zit geschroefd, Deze was een halve slag gedraaid en zat los. Weer een halve slag teruggedraaid en hij zit weer redelijk vast. Ik vrees echter lekkeages en wil dit voorkomen door het wat strakker aan te draaien. Nog een complete slag draaien kan niet.
Antenne zit thv binnenverlichting, die zonder zichtbare clickmechanismes vastzitten. Hoe kan ik hier fatsoenlijk bijkomen zonder alles te slopen ??? Iemand dit al eens gedaan ???

Noppesnada

Geplaatst door Noppesnada (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Sindala (0), 18 jaar geleden

Ook hier maar even reageren ;-)
Bij de Scenic fase I ('97) bestaat het gedeelte uit 2 stukken, net onder de verlichting en voor de infra rood. dat is de spleet die van links naar rechts loopt. Met beleid (houten keg, ijkrabber o.i.d.) zodat het plastic niet stuk gaat kan je dat gedeelte naar voren schuiven en los klikken en dan de 2 torxschroeven los maken.
Als je verlichtplaat eraf af heb en de zonnekleppen los dan kan je de dakbekleding iets buigen en vanaf de voorruit er bij komen. (Als het niet precies boven de verlichting zit.)

ksie (0) PRO, 18 jaar geleden

ga even langs een dealer en vraag het gewoon

middel_h (0), 18 jaar geleden

Dakantenne zit precies boven de binnenverlichting, deze demonteren en antenneblok vastzetten en/of vervangen.Zonnekleppen en bekleding hoeft niet los.
Antenneblok is los verkrijgbaar bij de dealer en kost ongeveer 5 euro. Deze kun je beter vervangen ivm lekkage.

Noppesnada (0), 18 jaar geleden

Gelukt,

Als volgt gedaan. Glaasgedeelte van lichtunit eruit gehaald. Toen de lichtunit zelf. Beiden zitten vast met plastic weerhaakjes. Op deze manier heb je een beetje inkijk hoe het aan de binnenzijde vast zit.
Toen voorzichtig een dun mesje tussen het voorste en achterste plastic grijze deel gezet, en de VOORSTE unit naar voren geschoven (richting raam dus). Er komen dan 2 torx schroefjes in het zicht. Deze losdraaien en dan kan de hele unit van de hemelbekleding afgehaald worden. Vervolgens een plakker verwijderen van het gat waar de dakantenne zit.
Vervolgens kun je de bout eenvoudig aandraaien (na uiteraard het antenneblok recht gezet te hebben. Er hoeven geel kabels losgehaald te worden, je kunt overal eenvoudig bij.
Antenneblok zelf was onbeschadigd en hoefde niet vervangen te worden. Dakplaat was ook niet gedeukt of anderzins beschadigd.

Dank jullie voor jullie reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.