Renault Laguna: Dashboard discoshow

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Renault Laguna 1.6 Expression waarvan elke keer verschillende controlelampjes oplichten. Diverse keren gereset en het klokkenwerk twee keer naar AC Tronic gehad. Het gaat een paar km goed en dan is er altijd weer een lampje dat aangaat en meters die niet werken.

Op dit moment knipperen alle lampjes tijdens draaiende motor. De display van km-teller valt weg en de toerentellen en snelheidsmeter werken niet meer. Dus geen constant brandend lampje maar telkes knipperend.

Iemand een idee?

Bij voorbaar dank voor de reactie.

Vriendelijke groet,

Harm van de Koek

Aktief

Geplaatst door Aktief (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

abc (0) PRO, 17 jaar geleden

kijk eens wat ie doet met 4 originele bougie's en 4 andere bobine's.

hoogfrequent (0), 17 jaar geleden

abc: je denkt dan aan storingspulsen veroorzaakt door onsteking. Goede tip. In dat geval misschien eerst de massaverbindingen van de huidige bobines nog eens goed nakijken. Die schijnen nogal eens slecht te zijn en gezien bouwjaar kan dat geen kwaad.

abc (0) PRO, 17 jaar geleden

is volgens mij ooit een schrijven van renault voor geweest maar weet ik niet zeker ,heb het wel zelf meegemaakt,paneel ook 2 maal opgestuurd zonder resultaat navervanging bougies en bobines was het over.de klacht was regelmatig op lichtende lampjes en op en neer slaande meters

MrRiP (0) PRO, 17 jaar geleden

controleer vooral de massa die op bak zit die willen nogal eens vreemde storingen geven ook die inpulzen zoals abc geeft
kijk ook of je huishulporganen ook de stekkers er goed in zitten en of er geen kabels erg strak zitten

Aktief (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik durf het niet hardop te zeggen, maar hopenlijk is het probleem verholpen. Misschien is het beter nu even een half jaar aan te zien wat er gebeurt, maar de eerste duizend km na reparatie zitten er op zonder dat het probleem zich heeft voorgedaan.

We hebben een gebruikt dashboard uit een andere Laguna gemonteerd. Deze functioneerd goed (tot nu toe). We houden de vingers gekruisd.

Bedankt voor de reacties tot nu toe, als er weer problemen zijn melden we ons opnieuw.

Groeten Harm vd Koek

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.