Renault Laguna: Top Occasion Garantie

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9DCI

Ik heb een Laguna Grand Tour 1.9Dci. Nu is mij bij de APK verteld dat de linker aandrijfas binnenkort vervangen zal moeten worden aangezien deze al te voelen is.

Nu heb ik nog een maand Top Occasion Garantie op de auto en vroeg mij af of ik deze nog kan claimen op de garantie?

Heeft iemand hier ervaring mee?

In de Renault garantie voorwaarden staat wel dat slijtage onderdelen niet onder de garantie valen.

Laguna1.9dci

Geplaatst door Laguna1.9dci (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ejnn (0), 17 jaar geleden

Een goed gesprek. Waarschijnlijk als ik het zo lees heb je de APK bij een andere garage uitgevoerd. Slijtage treedt op, dus bij gebruik. De dealer kan hier goed mee omgaan maar ook niet, bijvoorbeeld naar ons oordeel kan de aandrijfas nog een geruime tijd mee of een aandrijfas is een slijtage onderdeel. Ik zie slijtage onderdelen; remschijven, blokken, banden etc. De ene garage zegt oh u rijdt met banden wat eigenlijk te veel is versleten in de afgelopen periode en had niet zo verkocht mochten worden, daarom nieuwe banden of meneer u rijdt in de auto, dus slijtage.

Het moreel van het verhaal, ga met de dealer praten, misschien is het wel handig om een lijst op te vragen bij Renault (als deze er is) wat slijtage onderdelen zijn. Of ga naar de dealer om een praatje te maken en neem je buurman mee voor een luisterend oor. Zeg tegen de dealer dat je nog vragen hebt betreffende de garantie voorwaarden en zorg dat slijtage onderdelen besproken gaat worden (buurman goed opletten). Zeg dan dat bij de APK gemeld is dat de aandrijfas op korte termijn vervangen moet worden. Kan de garage hierna kijken wanneer deze vervangen moet worden????

AS1 (105), 17 jaar geleden

Bij mijn weten zijn aandrijfassen (in ieder geval homokineten) geen afkeurpunt en heb je geen acuut probleem. Ben benieuwd wat de garage zegt.

daantje10 (0), 17 jaar geleden

Als het goed is heb je bij de top occasion garantie een boekje erbij gekregen
waar precies in staat wat er onder de garantie valt.
Anders kun je dat altijd opvragen bij Renault.
Maar volgens mij valt dit onder garantie.

Laguna1.9dci (0), 17 jaar geleden

Gesproken met een monteur van Renault en zegt dat het gewoon onder de garantie valt. Hij zegt zelf ook dat ik er gewoon naar moet laten kijken want je betaalt zelf gewoon je Top garantie.

Vandaag staat de auto bij de garage en heb ze gevraagd er naar te kijken.

ejnn (0), 17 jaar geleden

toppie, succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.