Renault 19: dashboard losgehad en nu kan ik een connector niet meer plaatste

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.7

Hallo,

Wie kan mij even helpen met het volgende probleem. Ik heb het dashboard losgehad om de lampjes te vervangen. Nu heb ik een connector met daarin drie draden een gele, zwarte en paarse draad. Deze zitten in een witte connector. Volgens mij kwamen ze uit het dashboard, maar ik kan de contra stekker nergens vinden. Waar moet ik deze zoeken???

Tevens gaat de snelheidsmeter nu niet meer netjes geleidelijk omhoog als ik harder ga rijden. Maar de wijzer zwabbert. Hoe kan ik dit verhelpen? Ik hoop dat iemand me wat verder kan helpen. Alvast bedankt!

Groet,
Johan

Grozzy

Geplaatst door Grozzy (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 19? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

pieterp9094 (0) PRO, 16 jaar geleden

Snelheidsmeter loopt via de dikke kabel die aan de achterkant het dashboard in gaat. Deze nog eens los halen en opnieuw erop zetten.

Is de losse stekker niet voor de regelaar van de dashboard verlichting ?

Trouwens, als de volgende keer de lampjes defect zijn of een lampje defect is probeer dan eens alleen die onderste plastic plaat weg te halen. Als je daar dan met je hand door naar boven gaat zit je achter het dashboard en kun je lampjes zo los halen.

Grozzy (0), 16 jaar geleden

Hoi Pieter,

Bedankt voor de reactie! Maar even nog een vraag.
Ik wil wel de kabel van de snelheidsmeter weer loshalen en weer vastzetten, maar er zal toch wel iets wezen waar ik dan op moet letten bij het terugzetten? Anders is het weer een grote gok of dat het zwabberen voorbij is. Het lijkt me dat ik iets verkeerd heb gedaan met weer in elkaar zetten, want voor dat ik hem loshaalde deed de wijzer het nog goed.

Alvast bedankt!

Johan

pieterp9094 (0) PRO, 16 jaar geleden

Wat er meestal gebeurt is dat de kabel net een iets andere bocht maakt waardoor de binnenkabel iets tegen de buitenkabel aanloopt. Dat veroorzaakt dan het zwabberen. Bij mijn R19 was het toen ook trial en error om het weer goed te krijgen.

Grozzy (0), 16 jaar geleden

Hoi Pieter,

Nou een trial en error is niets teveel gezegd zeg. Ik heb al meerdere pogingen gedaan maar vooralsnog zonder succes! Je hebt zeker niet nog een handigheidje of een foefje om meer kans van slagen te hebben.

In ieder geval al heel erg bedankt voor al je reacties!

Groet,
Johan

pieterp9094 (0) PRO, 16 jaar geleden

Je zou de auto eens aan de voorkant op steunen kunnen zetten, starten en in de 5 rustig rond laten gaan. Dan zal je meter ook zwabberen en door de kabel dan te verleggen zie je direct of je resultaat hebt. Ik heb het toen zo wel minimaal gekregen. Anders zal de binnenkabel toch een tikje smering moeten hebben.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 19 of stel zelf een nieuwe vraag.