Renault Laguna: Deur open / dicht sensor linkerportier !

Bouwjaar: 2002

Heb vermoeden dat mijn linkerdeursensor niet goed werkt.
Las wel een verhaal op deze site die rept over een plastic strip die stroef liep. En dat het smeren hiervan heeft geholpen.
Maar hoe krijg je de binnenbekleding e.d. van de linkervoordeurportier los, zodat je bij het slot kunt komen?

Het is een Laguna II uit Maart 2002 !

Sammie10709

Geplaatst door Sammie10709 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

abc (0) PRO, 18 jaar geleden

schakelaar unit compleet eruit halen ,dopje binnehandgreep verwijderen daarna schroef los draaien.
schroeven aan onder kant bekleding los halen en bekleding aan onder zijde los trekken +stukje naar boven en hij is los

Sammie10709 (0), 18 jaar geleden

abc,

Alvast dank voor je info. De schakelaar van de linkerportier doet het (na WD40 behandeling) nu af en toe wel goed. Dus het moge duidelijk zijn, de schakelaar moet schoongemaakt worden.
Ik heb de schakelaarunit eruit gehaald, dopje en schroef binnenhandgreep verwijderd, schroeven onderkant losgehaald.
Tevens het binnenkapje voor de spiegel verwijderd. Maar krijg eerlijkg gezegd geen beweging in de bekleding, en ben bang dat ik iets kapot trek. Wat is de truuk?

abc (0) PRO, 18 jaar geleden

aan de onderzijde met een schroevendraaier de bekleding naar voren trekken zit een soort tocht strip tussen die wat blijt plakken

manne (0), 16 jaar geleden

Bij onze laguna 7/2001 krijgen we soms wel en vaak geen signaal dat de deur open staat dit alleen bij de voor portieren zowel links als rechts.
Nu heb ik de lampjes uit de deurverlichting gehaald en zie ik op het schermpje dat de deur open staat duw ik het lampje er weer in (met geopende portier) dan wordt er op het scherm weer gegeven dat het portier dicht is.

Het is niet de bedoeling dat de lampen er altijd uit blijven.

Erik2804 (0), 16 jaar geleden

[quote=manne]Bij onze laguna 7/2001 krijgen we soms wel en vaak geen signaal dat de deur open staat dit alleen bij de voor portieren zowel links als rechts.
Nu heb ik de lampjes uit de deurverlichting gehaald en zie ik op het schermpje dat de deur open staat duw ik het lampje er weer in (met geopende portier) dan wordt er op het scherm weer gegeven dat het portier dicht is.

Het is niet de bedoeling dat de lampen er altijd uit blijven.[/quote]
Het probleem zit in de schakelaartjes van het slot. De overgangsweerstand is te hoog. De weerstand over het schakelaartje mag ca. 0,1Ohm zijn. Als dit richting de 1Ohm gaat dan werkt het een en ander niet meer correct.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.