Renault Megane: deurpanelen demonteren

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo,

Ik heb het volgende probleem.
Van beide voorportieren werken de raammotoren niet meer, ik wil die zelf wel vervangen maar heb geen idee hoe ik die panelen los moet halen.
Ik hoop dat iemand hier me dat kan vertellen.
Ik hoor graag van jullie.

willempie1975

Geplaatst door willempie1975 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Heino4267 (225), 10 jaar geleden

Dat hoeven niet de motoren te zijn.
Waarschijnlijker is:
- een defecte schakelaar in de deur links (het centrale bedienpaneel voor links en rechts) of in de deur rechts (voor het rechter raam)
- een onderbreking in de bekabeling op de plek waar die bvan de carrosserie naar de deur gaat.
Maar inderdaad, als je de deur openmaakt en even spanning direct op de motor zet, weet je het zeker of het aan de motor ligt.
12 Volt op de motor = de ene richting, spanning omdraaien = de andere richting.

Deurpaneel verwijderen: hoe dat bij een Megane zit weet ik niet precies, maar vaak lukt het als volgt:
1. kijk met de deur helemaal open goed aan de carrosseriezijde, onderzijde portier en slotzijde portier (dus rondom de bekleding) of er schroeven zichtbaar zijn die de bekleding vasthouden. Verwijder die schroeven.
2. het handvat/armsteun zit meestal met 1 of 2 grote kruiskopschroeven vast. Die zie je als je vna onder af naar je handvat kijkt. Draai die ook los.
3. bij de deuropeneer zit meestal een luikje wat je met een schroevendraaier kunt openwippen. Wip dat open en verwijder de kruiskopschroef.
4. De deurbekleding zit rondom vastgeklikt met clips die vooral bij de huidige lage temperaturen graag afbreken. Zet de auto eerst een halve dag op een goed verwarmde plek (20 graden of meer) om afbreken te voorkomen. Zoek voorzichtig met een plamuurmes wat je onder de deurbekleding door beweegt waar de clips zitten. Doe hetzelfde vanaf de andere kant (dus links + rechts) van de clip met een tweede plamuurmes en wip de clip los. Doe dat voor alle clips en voel aan de bekleding of hij overal los is.
5. uiteindelijk schuif je de deurbekleding naar je toe en naar boven uit de deur en heb je hem in handen.
6. wees heel voorzichtig met de plastic folie die achter de deurbekleding zit. Maak die voorzichtig los en plak die naderhand zorgvuldig en helemaal intact op zijn plaats terug, anders krijg je wateroverlast in de auto of in de deur.

Zoiets is het.

kaleido 1 (1620) PRO, 10 jaar geleden

Als de schakelaar van 1 van de ramen defect is , werkt de andere ook niet , zou beginnen met het simpelste.
Jan had me al aangevuld , meten , regel was weggevallen.

jan5047 (0) PRO, 10 jaar geleden

Meten Meten begin daar nu eens mee spanning op schakelaars, spanning uitgaande schakelaars

willempie1975 (0), 10 jaar geleden

Top, bedankt

willempie1975 (0), 9 jaar geleden

Doordat ik hier zelf niet uit kwam heb ik mijn auto weg gebracht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.