Renault Kangoo: deurvergrendeling schuifdeur blokkeert de deur

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v automaat

Beste allemaal,

Vanavond had ik iets vreemds met mijn Renault Kangoo 1.6 16V Privilege automaat uit 2005. Ik gebruik de mogelijkheid waarbij de portieren automatisch vergrendeld worden na het wegrijden. 1 van de schuifdeuren ontgrendelde niet meer. Ook het handmatig ontgrendelen van de schuifdeur lukte niet. Het knopje zat muurvast. Nadat de renault route service gearriveerd was en de electronica had losgekoppeld kon de deur weer open. In mijn geval was het niet kunnen openen van de deur extra lastig omdat ik rolstoelgebonden ben. En mijn rolstoel stond juist achter de deur die niet te openen was. Gek genoeg werkte het vergrendelen en ontgrendelen weer nadat er 1 kabeltje is losgehaald (hangt nu nog los). Heeft iemand dit eerder meegemaakt?

Groeten van Jeroen

Jeroen5382

Geplaatst door Jeroen5382 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kawaZ750 (0) PRO, 17 jaar geleden

Hallo. Er zit een sensor bij de tankklep, die controleerd of de dop aanwezig is. Als de dop niet aanwezig is word het slot van de linker schuifdeur geblokkeerd. Hier kan het probleem in zitten. Ik denk dat in dit circuit het probleem zit. Groet Dennis.

Jeroen5382 (0), 17 jaar geleden

Hoi dennis,

Ik had inderdaad net getankt. Bedankt voor de zeer snelle reactie. Ik ga dit ook even bij de garage melden. De monteur van renault route service had dit probleem nog niet eerder gezien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.