Renault Scenic: deurvergrendling renault scenic

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Onlangs hebben we een renault scenic gekocht uit 2001. Nu is het zo dat de deuren tijdens het rijden niet meer vergrendelen. Het deurvergrendelingslampje op het dashboard blijft continu rood branden. De deuren zijn wel dicht maar niet vergrendeld. Wanneer we het (wij noemen het kinderpest-)knopje in de portier activeren kunnen de kinderen achterin niet meer de ramen openen maar wel nog rijdend de deuren open doen. Op het vergrendelingsknopje op het dashboard drukken haalt niet uit. Hij klikt dan wel, maar vergrendelt niet.

10 seconden indrukken tot de piep verandert ook niets, hij blijft rood branden en vergrendelt niet.

Met de sleutel van buiten vergrendelen de deuren wel gewoon.
Zien we ergens een knopje over het hoofd? Of is het stuk ?

dimmelim

Geplaatst door dimmelim (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

eddyarc (100), 13 jaar geleden

moet dat niet geprogrameerd worden door de garage?

Heino4267 (230), 13 jaar geleden

- Volgens mij werkt het kinderslot mechanisch: Kijk eens in de ijzeren zijkant van je geopende achterportieren: meestal zit daar een palletje of draaidingetje waarmee je het kinderslot activeert.
- als je zeker weet dat het centrale vergrendelen bij jouw auto zo moet werken zoals jij verwacht (instructieboekje er op nagelezen?) en het werkt niet goed, is de dealer de aangewezen partij om dit (vaak middels uitlezen van foutcodes) te analyseren c.q. repareren....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.