Renault KANGOO EXPRESS 1.5 DCI 50KW L1 E4: DF053

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K9K A8, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 50

Auto gaat direct na starten in noodloop en we krijgen dan foutcode DF053: brandstofregeling fout.
Daarnaast komt ook DF059 , inleren injector in beeld. Ook nokkert de motor dan behoorlijk.

Op de Snap-on scanner is in de data te zien dat de brandstofdruk 1500-1800 bar bedraagt en toch slaat hij na verloop van tijd plotseling af. Start dan direct weer, maar als je er mee gaat rijden dan is het gelijk in noodloop en na 1 kilometer slaat hij weer af, maar kan wel gelijk weer worden gestart.

Verstuiver retour is vrij hoog, maar stationair alle 4 redelijk gelijk. Na een paar keer gasgeven echter is de 1e verstuiverbeker wel voller dan de andere 3.

We hebben de verstuiver besteld en gaan daar morgen verder mee, maar wellicht heeft iemand nog een andere suggestie over de oorzaak van het afslaan terwijl de druk nog zo hoog is.??

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (200) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

harry4203 (800) PRO, 7 jaar geleden

ik denk dat je t oplost met vervangen van de verstuivers. komt helaas ook met gepaste regelmaat voor.

Siem Bijman (200) PRO, 7 jaar geleden

Gaan we doen. Thanks!

Siem Bijman (200) PRO, 7 jaar geleden

De ene verstuiver vervangen, maar helaas geen effect. Kan de ECU de motor stilleggen als de druk te hoog is?

Stationair loopt de raildruk namelijk direct op naar 1500 bar en ik zou graag weten wat de normale druk zou moeten zijn bij stationair draaien.

De motor start direct en loopt twee tellen goed en dan gaat het storingslampje branden en zien we de druk oplopen tot 1500 bar stationair. Als de andere 3 verstuivers ook teveel doorlekken zou naar mijn bescheiden inzicht de druk niet zo hoog komen.

Siem Bijman (200) PRO, 7 jaar geleden

De pompdruk is stationair veel te hoog. Druksensor is goed want als we een verstuiverleiding losdraaien zien we de druk zakken. Drukregelaar zal dus de boosdoener zijn. Is gelukkig los te vervangen en zo te zien hoeft de pomp er niet voor gedmonteerd te worden.

Siem Bijman (200) PRO, 7 jaar geleden

Als er iemand is met verstand van zo'n Delphi HD Pomp, dan is die welkom. Wij zijn uitgeredeneerd en kunnen niet anders concluderen dan dat het toch in de pomp zit. Al is het meestal dat de druk te laag blijft ipv te hoog. Dit hebben we nog niet eerder gezien.

We hebben het signaal op de drukregelaar met de scope gemeten en die is 100% in orde. Bij verhoging van het toerental gaat de dutycycle omhoog en bij gas loslaten weer terug naar de basis dutycycle.

Daarna dus de drukregelaar vervangen, maar er verandert niets. De druk is stationair veel te hoog en zelfs met de stekker los van de drukregelaar - we hebben hem aangesloten op de oude losse regelaar om te voorkomen dat hij afslaat- is de druk te hoog.

Moet dus wel iets in de pomp niet goed zitten, maar wat kan dat zijn?

harry4203 (800) PRO, 7 jaar geleden

er zit toch geen verstopping ergens in de retour oid?

Siem Bijman (200) PRO, 7 jaar geleden

Nee,een los tankje met beide leidingen rechtsreeks vanaf de pomp daarin verandert niets. Zou een verstopping in de pomp zelf moeten zitten of een veer die een plunjer terug moet drukken zit vast of is gebrioken. Maar ik weet niet hoe dat inwendig bij deze pomp zit.

harry4203 (800) PRO, 7 jaar geleden

vrees idd dat er dan toch weinig anders op zit dan de pomp te vervangen. vorigeweek toevallig ook een gehad, maar die sloeg niet meer aan.

Siem Bijman (200) PRO, 7 jaar geleden

Heb wel wat gevonden om de drukregelaar te testen. Hadden we eventjes eerder moeten vinden...

https://www.youtube.com/watch?v=IXK3skN9...

check

Beste antwoord, geplaatst door Siem Bijman (200) PRO, 7 jaar geleden

Probleem opgelost.

De aansturing van de drukregelaar bepaalt de werkdruk. In de pomp zit verder geen aparte drukregelaar en heeft alleen te maken met deze drukregelaar die in het filmpje wordt getoond.
Wel zijn er bij deze motoren drukregeling die verschillen. Een drukregelaar die normaal openstaat en door de dyty-cycle dicht wordt gezet. Deze heeft dus een te hoge druk als de regelaar niet wordt aangestuurd.
Of we hebben te maken met een drukregeling die normaal dichtstaat en door de duty cycle signaal wordt opengezet.

Blijkbaar hebben wij dan de regeling die zonder aansturing met de dyty-cycle de druk hoog laat worden.

Dus hebben we nogmaals naar de aansturing gekeken en komen erachter dat ik nu 9 Volt heb bij de aansturing van de drukregelaar en bij rommelen aan de bedrading plotseling 12 Volt. Blijkbaar een slechte verbinding ergens en met een by-pass aansturing van 12 Volt op de drukregelaar is het probleem opgelost.

Blijkt toch dat je naast meetgegevens ook moet weten hoe een systeem fysiek werkt. Hopenlijk heeft iemand die dit probleem tegenkomt iets aan deze uitleg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.