Renault Espace: Diesel slaat af tijdens rijden

Bouwjaar: 1995

De motor start prima, koud of warm. Accu is 100%

Na plm 500 meter slaat de motor - tijdens de rit - af. Als je dan stopt, voorgloeit en opnieuw start komt er een enorme rookwolk uit de uitlaat en start de auto. Het komt ook voor dat de auto zonder problemen urenlang rijdt en dan plotseling afslaat. De temp van de motor en de snelheid maken dus niet uit.

Het speelt al een jaar: winter-zomer-winter maakt dus niet uit.

Vervangen zijn: voorgloeibougies, voorgloeirelais, brandstoffilter en -pomp. De diesel is ook al met een schoonmaakmiddel in de brandstof schoongemaakt. Hij heeft bij vier garages gestaan, waaronder een Renault specialist, een diesel- en electronicaspecialist, een algemene garage en een Seatgarage. Niemand weet waar het aan ligt. Iemand van jullie ?

BizzCo

Geplaatst door BizzCo (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

schol (0), 18 jaar geleden

Zomaar een gedachte, haal de tank inc filter eens volledig leeg.

Water onder in de tank, na stilstaan zit het water onder in de tank en wordt als eerste opgezogen.
Na een langere rustige rit wellicht het zelfde?

BizzCo (0), 18 jaar geleden

Dat zou een goeie gedachte zijn, maar zou dat water dan niet al allang verdwenen zijn ? Het begon in februari afgelopen jaar tijdens een 20 km lange file bij Munchen....(grrrrrr met afslaande auto in zo'n file....) en we hebben in de tussentijd al heel wat kilometers gereden en heel wat diesel verreden. Of zou er een lekkage zijn, waardoor er water in de tank komt ? Maar het probleem doet zich ook voor tijdens de zomer, waar het niet echt veel regende.

schol (0), 18 jaar geleden

Opspattend water, condens e.d.


Wat gebeurt er als je het stilvallen simuleerd met je contactsleutel, start hij dan ook met een enorme rookwolk, en is deze wit of zwart?

Moet je het contact weer aan/uit zetten voor hij weer start of slaat hij weer aan als je de koppeling laat opkomen als de auto nog uitrolt?

Je zou een met een jerrykan met aan en afvoer vanaf je pomp, de tank (inhoud) kunnen uitsluiten. tevens kun je dan evt luchtbellen zien.

BizzCo (0), 18 jaar geleden

Als je de auto uitzet met de contactsleutel, dan start hij als de beste: voorgloeien, een keer ronddraaien en de motor slaat normaal aan. Maar als de auto is afgeslagen, dan moet de startmotor wel wat langer werken. En dan na wat gepruttel, slaat-ie met een grote grijze rookwolk aan.

De auto start weer aan als je hem laat uitrollen en in zijn twee of drie de koppeling op kaat komen. En dan loopt hij weer als een zonnetje.

Er is gecontroleerd op luchtbellen, maar dat zag er gezond uit, volgens de garage.

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Water krijg je uit de tank door alcohol (spiritus) toe te voegen in de verhouding 1:200.

Ik denk dat je een probleem hebt in de brandstofvoorziening; lucht in de leiding of je brandstoftank trekt vacuüm. Beide kunnen afslaan van de motor veroorzaken gevolgd door slecht aanslaan en veel grijs/blauwe rook.
Het probleem met de tankontluchting heb ik 2maal meegemaakt bij een Espace van dit bouwjaar.

BizzCo (0), 18 jaar geleden

Henk, bedankt voor je reactie; welke verhouding bedoel je? 1 op 200, dus 1 deel spiritus op 200 delen diesel ? Vwb het vacuum trekken, daar kan ik een test mee gaan doen door een plastic hoesje met een gaatje erin over het tankgat te spannen. De uitslag volgt snel.

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Die verhouding bedoel ik idd.

Luk6715 (0), 18 jaar geleden

Firma Wyns heeft een produkt "Dry Fuel" op basis van alcohol speciaal voor "water in tank"problemen .Maar als je al een jaar gefrustreerd met die Espace rondtoert en je vermoedt een brandstofprobleem vervang dan die tank door een jerrycan ,voeding- en retourdarm en rij daar desnoods een weekje mee rond zoals Schol reeds voorstelde .Sukses ! (en kerstwensen )

xander12355 (0), 18 jaar geleden

defecte startonderbreker?

BizzCo (0), 18 jaar geleden

Er zit geen startonderbreker in.

Je voelt dat-ie gaat afslaan, omdat het vermogen terugloopt. Gas diep indrukken en dan wil de auto wel langzaam vooruit, maar op een gegeven oenblik slaat hij toch af. Vacuum trekken van de tank is het niet.

Ik ga met de garage in overleg of we een test met een externe tank (jerrycan) kunnen doen.

schol (0), 18 jaar geleden

Zet eens een constant plus op de stopknop, evt gezekerd, dit om je contactslot en bedrading uit te sluiten, het lijkt wel of deze langzaam dicht valt.
Je kan ook een extra draad naar binnen leggen en deze op een multimeter aansluiten en zo de spanning op deze klep in de gaten houden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.