Renault Espace: versnellingsbak olie lekkage

Bouwjaar: 1997

Beste forum leden,

Mijn Espace 2,0 handgeschakeld lekt olie uit de versnellingsbak. Ik ruik dat zodra de uitlaat warm is, want de druppeltjes waaien tijdens het rijden op de uitlaatpijp. In de cabine komen dan zeer vieze (kwalijke?) dampen, vooral als je even stil staat bij een stoplicht of zo... Nu zegt de reparateur die het heeft nagekeken dat de bak niet lekt (want nieuwe pakking ingezet) maar dat er een overloopslangetje is waar de olie uit lekt en dat het vanzelf over zal gaan. Dit omdat het bijvullen op niveau nogal moeilijk zou zijn. Is dit waar???? Mag ik dit geloven???
In afwachting van uw deskundige adviezen,
Nicolaas

Espace Arnhem

Geplaatst door Espace Arnhem (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Een 2,5 zit niet in een Espace. Wat voor motor heb je er wel in? Dan weet ik het type versnellingsbak wel.

Espace Arnhem (0), 18 jaar geleden

Goedemorgen Henkie,
Dank voor je reactie, sorry, het is de 2,0 liter 4-cylinder motor.

Espace Arnhem (0), 18 jaar geleden

De garagehouder heeft mij gezegd dat ik er eerst maar eens 2000 km mee moet rijden en dat het dan vanzelf over zal gaan. Ik heb er nu 800 km opzitten en heb het idee dat het iets minder wordt, al stinkt de auto nog verschrikkelijk als ik na de snelweg bij een stoplicht moet wachten...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.