Renault Modus: dimlicht vervangen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

op welke manier kan ik het dimlicht vervangen van een modus .als ik aan de bovenkant de bout met sleutel 10 los draai en dan de grote lip optil krijg ik de gehele lamp unit niet voldoende naar voor om aan de achterkant de kap eraf te draaien.

bedankt voor het lezen en antwoord

daver024

Geplaatst door daver024 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Modus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

biged1971 (0) PRO, 15 jaar geleden

demonteer de gehele voorbumper daarna de koplamp en vervang je lampjes, daarna alles in omgekeerde volgorde

daver024 (0), 15 jaar geleden

hoi lezer
is het veel werk qua tijd om de bumper te demonteren ,waar zitten alle bevestigingen om bumper eraf te krijgen.
want zoals ik kan zien zitten er ook in de wiel bak moeren .

bedankt voor het lezen en antwoord

ik heb aan de onderkant totaal 6 boutjes losgedraait. in de wielbak 2 torks en onder de zwarte wiel kap 2 met dop 10 en nog blijft de bumper klemmen .wat Nu
bel morgen wel naar de dealer maar als deze er langer dan een kwartier me bezig is dan word het al snel ± €30,00
En dit dan voor een lampje vervangen.

biged1971 (0) PRO, 15 jaar geleden

plus minus 10 minuten werk
aan de onderkant zitten er een paar boutjes dopje 10, in het spatscherm een torks 20 en geloof ik een dopje 10 achter het scherm(zwarte plastic deel bij je wiel)
een paar klemmetjes onder je motorkap dat is alles de lampen zelf zitten met 3 boutjes dopje 10 vast
goed kijken en het gaat je zeker lukken.
je kan ook langs de dealer gaan meestal betaal je dan de kosten voor het lampje..

daver024 (0), 15 jaar geleden

beste biged

jij kan er ook niet aan doen maar ben bij daeler geweest 4 lampjes vervangen €86.30 incl btw
hier word ik niet vrolijk van

michielG (0) PRO, 15 jaar geleden

het is na wat oefening en veel geduld mogelijk zonder de bumper te demonteren de dimlichtlampjes te vervangen. je zal dan de kunststof afdekplaat boven de motor weg moeten schroeven (4 maal torx20) en de kunsstof bak daaronder, 6 maal boutje dopje tien (let op de nummers met aandraaien i.v.m. lekkage op de inspuitcomputer). hierna kun je met de hand net achter de koplamp komen en de kunststof dop losdraaien.
aan de stekker zit een lipje die je in moet drukken, daarna trek je de stekker met lamp eruit. hierna eerst voorzichtig de lamp in de opening hangen en dan pas de stekker er achter op schuiven anders lukt het nooit. ik red het op de zaak om in 20 min. beide dimlicht lampjes te vervangen, andere optie die meer tijd kost is inderdaad de bumper demonteren en vervolgens de koplamp. helaas het is niet anders.
groeten michiel

heidbuurt (0), 14 jaar geleden

Gisteren 29-12-2009,naar de renault voor een grootlicht in te monteren, het was vreselijk druk het leek of iedereen met stukkende lampen reed. Mijn vraag of het lang zou duren, lachte de beste man, een paar uurtjes. Mijn vraag wat het zou kosten ,weer een leuke lach met als antwoord 165 euro ja zei de man van renault dan word de ander ook venieuwd. Ik vroeg hem of de auto misschien onderste boven moest gekanteld worden om bij de lampen te komen, nee zei die leuke meneer dan halen wij de hele bumber eraf. Daar ik toch niet een paar uur kon wachten ben ik maar naar een willigkeurig garage gegaan met de mededeling een grootlichtlampje is stuk, kunt u mij helpen. Om een groot verhaal kort te houden ,de brug werd klaar gemaakt het boven kapje werd er af gehaald en met wat gevrummel een nieuwe er in gezet ,kosten 25 euro grt .Ger

ettes (0), 14 jaar geleden

om de lampen te vervangen idd 6 torxboutjes onder de wagen dan de binnenspatborden in de wielkast losmaken zodat je aan de grote torxbouten kunt aan de zijkant van de bumper en ook niet vergeten de boutjes in de plastiek topjes in de motorkap tussen de twee koplampen, dan effe trekken en de bumper komt er van af.... vervolgens de koplamp demonteren door boven één bout en onder de lamp twee bouten (m10) los te schroeven....geen klusje voor onderweg te doen haha....
As je wat handig bent ben je er op uutje mee klaar!!!
Heb op twee jaar al 3 lampen stuk gehad, vervang ze voortaan allemaal maar denk ik.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Modus of stel zelf een nieuwe vraag.