Renault Modus: Spanrol van de multiriem kapot bij 20000km, alles vervangen?

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 - 16V

Mijn Modus heeft sinds een week een zoemend/zingend geluid dat gelijk opgaat met het toerental van de motor. Volgens de dealer is de spanrol van de multiriem kapot en deze gaat onder garantie vervangen worden. Is het verstandig om bij de dealer aan te dringen om ook de riem te vervangen? De auto heeft pas 20000km gelopen en is een jaar oud.

Paulus333

Geplaatst door Paulus333 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Modus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Icedude (0) PRO, 15 jaar geleden

Renault schrijft voor dat je bij demontage van de riem, ALLES moet vervangen; riem, spanrol, meelooprol indien aanwezig. Dus als hij het goed doet, gebeurt dat ook.

Paulus333 (0), 15 jaar geleden

Bedankt, ik zal er extra op letten!

Icedude (0) PRO, 15 jaar geleden

Mocht dat niet goedkomen, kan ik je verder helpen, maar ik ga hier niet lopen strooien met telefoonnummers van Renault Nederland ;)

Paulus333 (0), 15 jaar geleden

Bedankt! Hopelijk is het niet nodig.

ksie2 (0) PRO, 15 jaar geleden

Vraag een copie van de faktuur .

sjaak10918 (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=Icedude]Renault schrijft voor dat je bij demontage van de riem, ALLES moet vervangen; riem, spanrol, meelooprol indien aanwezig. Dus als hij het goed doet, gebeurt dat ook.[/quote]
Bij een distributieriem kan ik me dit wel voorstellen, maar is dit ook perse nodig bij de multi riem ???

Icedude (0) PRO, 15 jaar geleden

Zoals ik reeds zei; Renault schrijft het voor.......nav problemen......

Paulus333 (0), 15 jaar geleden

Het is ondertussen gerepareerd, ik heb geen factuur gekregen, heb er ook niet naar gevraagd (ik had de reactie van ksie2 nog niet gezien). Volgens de dealer is alles vervangen dus multiriem, spanrol etc. Ik moet er dan maar vertrouwen in hebben. Ze hebben in ieder geval niet moeilijk gedaan hoewel ik de auto niet bij hun gekocht heb en het is ook nog snel gerepareerd.

Het lijkt er inderdaad op dat er een bericht van Renault naar de dealers is geweest naar aanleiding van problemen met de spanrol. Het was in ieder geval niet onbekend bij de 1.2 - 16V

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Modus of stel zelf een nieuwe vraag.