Renault Clio: Display auto minder licht/fel bij remmen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Hallo,
Bij het starten van mijn auto knippert altijd even de tijd en kilometerstand, dat is van het begin af aan al zo maar zodra ik een minuut onderweg ben is dit altijd weer weg. Sinds gister valt mij echter op dat de kilometerstand en tijd minder fel schijnen als ik aanrem. Normaal is dit licht op een constant niveau maar nu zodra ik de rem in druk word deze een stuk minder fel/licht. enig idee wat hier de oorzaak van kan zijn? Voor de rest branden er geen lampjes die niet horen te branden of wat dan ook...afgelopen weekend nog olie bijgevuld dus dat moet ook allemaal goed zijn. Zie de reactie(s) graag tegemoet. Groet, Dick

Dick27

Geplaatst door Dick27 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Dimt de kilometerstand ook als je het licht aan zet?
Dan lijkt het op een soort van kortsluiting tussen remlicht en achterverlichting. Meestal een aarde probleem.

Even achter de auto gaan staan en iemand op de rem laten drukken. Beste in het donker, kun je zien of de normale verlichting reageert.

Dick27 (0), 13 jaar geleden

Klopt inderdaad. Als ik het licht aanzet, dan dimt het licht van het klokje ook. Enig idee hoe ik dat aarde probleem kan verhelpen?

Hans4040 (330) PRO, 13 jaar geleden

In de autotechniek spreekt men van Massa...aarde is iets anders:
Aarding is het geleidend verbinden van het chassis of de geleidende behuizing van een elektrisch apparaat aan aarde. Hiermee kan onder andere worden bereikt dat er geen ongewenste elektrische spanning op het apparaat komt te staan als het apparaat een geleidende behuizing heeft.

Dick27 (0), 13 jaar geleden

Maar hoe kan ik het dan oplossen?

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

En ik maar denken dat Massa een Formule-1 coureur is. Weer iets geleerd.

martin goeman (0), 13 jaar geleden

Heb je ook een trekhaak onder je auto?, de bedrading in je 7 polige aansluiting onder de trekhaak controleren?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.