Renault Scenic: distributieriem

Bouwjaar: 2000, Motorcode: 1.6 16 k4m

hallo medeforumgebruikers.

weet iemand hoe ik mijn krukas op tijd zet??? er zit namelijk geen spie op mijn poelie, ik kan een boor 8 in het gat stoppen en dan blokeert hij. en op mijn kop aan de zijkant kan ik een speciaal gereedschap monteren zodat hij ook blokeert is dat genoeg of moet ik nog meer doen? en wat is de volgorde???? eerst de riem monteren en dan de krukas poelie monteren ???

Geplaatst door

yusuf1983 (0)

al 16 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

ja klop nokkenasen blokkeren voor in het blok plug er uit draaien en pen in blok er tegen aandraaien dan riem demonteren ook de span en looprollen en de waterpomp vernieuwen.
riem monteren en de krukas poelie als laatste gelijk met de riem

the4men 0
badge

16 jaar

Waterpomp vernieuwen? Alssie nou niet lekt?

Icedude 0
badge

16 jaar

dan gaat hij wel lekken wees er voorzichtig mee als koelvloestof sporen omheen zitten doe het dan maar ander kan je het over een paar weken weer doen en het is toch een aardig klusje

the4men 0
badge

16 jaar

Vervang de waterpomp ook altijd mee als zekerheid.
Als de pomp over 10 000 km begint te lekken kan je weer alles vervangen en heb je dubbele kosten.

sjaak r 0
badge

16 jaar

De krukas kun je bij dit type niet met een boor blokkeren, je hebt hier een pen van een bepaalde lengte voor nodig om te zorgen dat de krukas in het bdp blijft staan.

8je 0
badge

16 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.